Zilele Dobrogene de Film aduc pe scenă mulţi invitați și proiecții speciale

136
Zilele Dobrogene de Film aduc pe scenă mulţi invitați și proiecții speciale - filme-1668191273.jpg

Articole de la același autor

Timp de trei zile, în perioada 12 -14 noiembrie, la Constanța au loc Zilele Dobrogene de Film. Evenimentul, finanțat de Primăria Municipiului Constanța, propune publicului o serie de proiecții de filme românești și străine co-produse de cineaști din țări aflate în regiunea Mării Negre sau filmate în zona Dobrogei. Intrarea la proiecții este gratuită, iar acestea vor avea loc la Centrul Multifuncțional Educațional pentru Tineret „Jean Constantin” și la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța. În plus, la eveniment vor participa actori precum Olimpia Melinte, Bogdan Farcaș sau Nicoleta Hâncu, care vor sta de vorbă cu publicul la finalul proiecțiilor.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, programul Zilelor Dobrogene de Film se deschide sâmbătă, 12 noiembrie, la ora 15:30, la Centrul „Jean Constantin”, cu pelicula „Din zori până în zori”, o co-producție Turcia - România multi-premiată la festivalurile de profil. Tot sâmbătă, dar de la ora 17:30, va avea loc proiecția filmului „Căutătorul de Vânt”. Filmat în Dobrogea, filmul spune povestea unui bărbat care află că mai are puțin timp de trăit, dar regăsește frumusețea vieții. La proiecție vor fi prezenți regizorul Mihai Sofronea, dar și actorii Olimpia Melinte, Adrian Titieni și Elias Ferkin.

Duminică, 13 noiembrie, de la ora 17:30, la „Jean Constantin” publicul este așteptat la proiecția „Poate mai trăiesc și azi”, o poveste de dragoste neobișnuită, filmată la mare și inspirată din filme, cărți și folclor. Nicoleta Hâncu, actrița din rolul principal, va fi prezentă la Constanța.

În ultima zi a evenimentului, spectatorii sunt așteptați la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța de la ora 18:00 pentru „Breaking News”, filmat în Dobrogea, cu Andi Vasluianu și Voica Oltean în rolurile principale. Filmul spune povestea unui cunoscut reporter TV care trebuie să realizeze unul dintre cele mai grele reportaje din viața lui. Ultima proiecție din program este „Neidentificat”, un film polițist premiat la Festivalul Internațional de Film Transilvania sau la Festivalul de Film de la Varșovia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0032 secunde