Situaţie îngrijorătoare la Constanţa! Peste 900 de oameni, "compostați" de maidanezi

2465
5

Articole de la același autor

Sute de constănțeni au căzut pradă, anul acesta, colților nemiloși ai câinilor, în mare majoritate fără stăpân. Statisticile specialiştilor de la malul mării sunt îngrijorătoare, în sensul că, din luna ianuarie şi până la acest moment, 923 de persoane au ajuns la spital cu plăgi muşcate de animale şi au necesitat vaccinare antirabică, cu 200 mai multe decât în 2021, când s-au înregistrat 719 cazuri pentru aceeaşi perioadă.



Acestea sunt doar cifrele oficiale, pentru că, în realitate, numărul celor care cad victime muşcăturilor de câini este, cu siguranţă, mult mai ridicat, doar că unele persoane, chiar dacă sunt „compostate”, nu se prezintă la medic. Ca urmare, este posibil ca numărul real al pacienţilor să fie cel puţin încă o dată decât cifrele oficiale. De ce atât de multe cazuri? Uneori, câinii atacă din cauza fricii, de aceea trebuie să fiți atenți la semnele care ar putea să vă indice acest lucru: privirea fixă, întoarcerea capului în direcția opusă atunci când vă apropiați de ei. Alteori, însă, ei patrulează prin cartiere în haite. De fapt, prin tot orașul pot fi văzute haite întregi de câini comunitari, care pun în pericol viaţa copiilor şi a adulţilor, în condițiile în care numeroase animale fără stăpân sunt agresive.

„Eu am fost muşcată de mână în urmă cu aproximativ trei săptămâni, dar nu m-am mai dus la spital. Rana a fost superficială şi am tratat-o singură acasă, dar mi-a fost teamă după aceea ca animalul să nu fie turbat”, ne-a declarat Delia V.


„Eu am văzut că patrupedul care m-a «capsat» a reacţionat agresiv când i-am gonit pe el, şi pe ceilalţi din gaşca lui din faţa casei mele. M-a muşcat şi a trebuit să merg la spital, deoarece mi-a fost frică să nu păţesc ceva mai grav”, a adăugat Ionel P.

Aceştia sunt doar doi dintre oamenii care solicită municipalităţii să desemneze persoane responsabile care să se ocupe de adunarea patrupedelor de pe străzi, care, se pare, în ultimii ani, s-au tot înmulţit. Referitor la această situaţie, viceprimarul Constanței Ionuț Rusu ne-a declarat că s-au mai făcut câțiva pași importanți în ceea ce privește obținerea avizelor pentru a intra în posesia autorizației de construire a noului adăpost pentru animalele fără stăpân, asta în condiţiile în care actualul adăpost nu mai poate găzdui niciun animal în plus, din lipsă de spaţiu. „Am trimis o scrisoare către Colegiul Medicilor Veterinari pentru ca, pe viitor, să fie organizate mai multe acțiuni de sterilizare decât până acum, pentru că numai așa vom putea rezolva situația”, a declarat acesta, pentru „Cuget Liber”. Reamintim că, la acest moment, capacitatea adăpostului este depăşită, nemaifiind spaţiu suficient pentru a găzdui în padocuri şi alte patrupede. Între timp, feriţi-vă spatele, iar dacă aveţi ghinionul de a fi muşcaţi, mergeţi de îndată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa. Potrivit directorului, dr. Claudia Cambrea, unitatea sanitară are vaccin antirabic pentru persoanele care au fost „compostate” de maidanezi sau de propriile animale. Aceştia se pot prezenta la centrul antirabic, care funcționează în demisolul clădirii și are regim de spitalizare de zi. 



Comentează știrea

Solutie De Urgenta
31 octombrie 2022
Tarc

Daca aspectele sint grave, e solutie de urgenta cu fonduri de urgenta ! Nu cred sa fie cu prea multi bani. Autorizatie rapida pe 6-12 luni si intr-o saptamana avem unde sa hranim si patrupedele. Teren gasim la periferie, mancare ieftina de la hipermarket (si aici poate cu suflet bun, vine black-friday reducere speciala de la 1 tona cu 95%), ceva gard din asta ieftin de fier vopsit, proBono la Doctorita, mai vedem si prin cartiere poate astia cu ham-ham stiu mai bine cum sa-i duca la hrana (e discutabil modul de prima zgarda la caine adult, din cite am vazut aici nu prea avem experienta publica). Cind o sa fie gata si adapostul nou, transfer cu documente, cum se face CI (medalion cu nume, relatie parinte-copil, jucarie de os preferata, vedem si pe adoptie poate ).

Solutie De Urgenta
31 octombrie 2022
Analogie

Povestea era mai veche parca din epoca trecuta. Pe la noi pe la Castel, vine o delegatie straina de la Guru Nanak. Cu armonie de fluier, stralucitorul negru luminos cu vorbe alese povestea si de odata se opreste speriat. Era chemarea biologica de galben. Astia de pe la protocol acolo speriati, ce ne facem? Noroc cu astia de la algoritm ca mai stiu si ei ceva. Semantica pe iarba la copacel ! Nu a fost acolo, ca la Corona atunci se lucra cu bun gust si "bazilica", adica si pentru generatiile care vin. Dupa ceva mai bine de 30 si de ani (poate 50, nu mai retin) a functionat perfect la chimie. La fel si aici, prin armata la poarta era o colega mai sperioasa. Si astia cu suflet bun, de la popota duceau la Grivei Regulamentar. Cind te roga Doamna, cu paza pina la Cabinet. Asa era si acolo cind am prins. Prin oras, pai iar peste 300.000 pe statistica de Casa Alba de Constanta, ultimul etaj pe stinga la nave se stie. Doar implementat de urgenta, asta e tot tilcul.

Solutie De Urgenta
31 octombrie 2022
Cius de Drum

Din cite vad pe statistica de timp se pare ca pe cuprins de la desfasurarea actiunii pina la deznodamant e cu Cius si Cafea. Adica, e bine asa cum e acuma. Un muscat in haita de parc Bucuresti, merge tirajul bine pe ziar, Istorie de Almas la Poza cu Reiterarea Credintei de 5 ori : cu tot sufletul pina la al mai fraged dupa cum ii voia si Dorinta Luminatului. La EclipsaDeLuna o sa iasa poza buna. Toata Lumea Fericita cu masa, dansul si valurile Dunarii de Canal Romanesc. Magistrala Albastra cu toata Maretia din Maretul Circuit Romanesc de Constanta pe calea bunelor relatii internationale de export nefolositor. (bogdaproste cu bunatate sufleteasca)

Solutie De Urgenta
31 octombrie 2022
[Poza 1]

Vedeti si aici. Patrupede cu buna credinta. Cum sa hranesti adecvat cu o mana de graunte corul divin ? Asteapta cuminti ca la impartasanie mana de alinare spirituala. Pina si noul venit, bunicutul cu coada rusinata (fara colier de medalion), in armonie cu grupul de melodie ! Nici miau-miau cu soricelul nu ajunge acolo, asa si la oamenii cu suflet bun. Sigur, e de la [SarpeleNegruImputit], asta a stricat lumea. Trebuie prins si stirpit de urgenta pe tot arborele ! Abia atunci o sa fie armonie si pe la litera !

bibi cainosu
5 noiembrie 2022
avem caini de 32 de ani

am o intrebare pentru adunaturile de incompetenti si escroci din toate guvernele si parlamentele romaniei din ultimii 32 de ani : de ce in occident pe tot globul nu vezi caini comunitari pe strazi iar la noi problema nu este rezolvata dupa 32 de ani si sunt sanse mari sa nu fie rezolavata nici in urmatorii 32 de ani ? de incompetentii si escrocii din administratiile locale nu mai vorbesc pentru ei isi bat joc de cei care i-au ales de 32 de ani si in mod sigur o vor face si in urmatorii 32 de ani; au probleme sa extinda un adapost pentru caini dar nu au probleme sa arunce banii pe beculete de craciun, panselute si cine stie cate alte lucruri aproape inutile care ar trebui sa fie la coada listei de prioritati si nu in fruntea ei

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5089 secunde