Primarul Vergil Chițac și Felicia Ovanesian, la raport! "Proiectul reabilitării străzii Ştefan cel Mare este în pericol! Riscăm să pierdem banii"

4728
5

Articole de la același autor

În sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ a avut loc, ieri, o conferință de presă susținută de primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, administratorul public al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian şi directorul din cadrul Primăriei Constanţa, Daniel Vlăescu, de la Servicii Publice.

Încă de la început, Felicia Ovanesian a spus că regretă faptul că nu a mai organizat conferințe de presă până acum, dar a promis că, de acum înainte, acestea vor avea loc, în fiecare zi de joi, din două în două săptămâni. "Este foarte mult de lucru și avem diverse investiții în derulare care ne ocupă toată atenţia”, s-a scuzat Felicia Ovanesian.

”Începând de azi, o dată la două săptămâni, la ora 12.00, vă vom prezenta tot ce este nevoie. În principiu, va fi prezent şi domnul primar, dar cum programul i se schimbă de la oră la oră, va face tot posibilul să fie prezent, dar eu, în proporție de 99% voi fi prezentă. Răspund doar de Direcția de Patrimoniu, Direcția Gestionare Servicii Publice și Gestionare a Fondurilor Europene”, a spus Felicia Ovanesian

În cadrul întâlnirii cu presa, ea a trecut în revistă investițiile făcute până la acest moment, cum ar fi parcurile din zonele Doraly și Oleg Danovski, locuri de joacă, băncuțe, refacerea malurilor lacului Tăbăcărie etc. De asemenea, a amintit că se vor reamenaja parcul de la Poarta 6 și construcția pasarelei.

”S-au făcut unele alei, am achiziționat grătare noi pentru parcul de la Doraly, din Poarta 6, mese noi. Se înlocuiește tot mobilierul dedicat activității de picnic. Am achiziţionat trei module de practicare de fitness în parcurile Roterdam, Badea Cârțan. Intenționăm să dotăm toate parcurile din municipiu cu astfel de module de fitness. Am achiziționat coșulețe stradale, nu cele londoneze, care sunt mari, vor fi altele, dar de bună calitate. Urmează să achiziționăm coșulețe stradale pentru colectarea selectivă, cu două fracții, umed și uscat”, a precizat Felicia Ovanesian. Totodată, ea a mai declarat că este în derulare procedura pentru proiectarea unor locuri de joacă noi.

”Se lucrează la proiectul tehnic al parcului de la Casa de Cultură. Ne așteptăm ca de anul viitor să refacem tot parcul, care va beneficia de spații verzi, vom renunța la betoane, se reface sistemul de iluminat, plus mobilier nou. Vom reabilita parcurile din punct de vedere peisagistic, nu doar cu dotări noi. Ne-am fi dorit să reamenajăm Esplanada, din păcate, dacă am fi refăcut, în doi, trei ani totul s-ar fi dus la vale. S-a efectuat o expertiză. Este necesară consolidarea și am înaintat documentația necesară. Arată groaznic, e o rușine. Facem tot posibilul să găsim surse externe de finanțare”, a explicat Felicia Ovanesian.

La aproximativ 15 minute de la începerea conferinţei de presă, la eveniment a venit și primarul Constanței, Vergil Chițac. Printre altele, edilul a spus că are în vedere construirea unui bazin olimpic. Totodată, el a vorbit și despre situația furnizării căldurii și apei calde, care este în legătură directă cu lucrările de reabilitare ce se află în plină desfășurare.

”Eu am spus că erau mai bune centralele de cartier, dar când am venit în Primărie exista deja o strategie de termoficare, să păstrăm sistemul, dar să fie modernizat. Ce puteam să mai fac? Ne-am apucat de treabă și cred că am făcut pași destul de repezi. Lucrările de înlocuire a conductelor vor continua și pe timpul iernii, cum e cazul magistralei de pe Lăpușneanu. Ştiu că oamenii sunt nemulţumiţi, însă trebuie să finalizăm lucrările”, a spus primarul Vergil Chițac.

În ceea ce priveşte lucrările de pe b-dul Al. Lăpușneanu, edilul a declarat că până pe 15 mai, cel târziu 1 iunie 2023, acestea trebuie finalizate.

În altă ordine de idei, proiectul reabilitării străzii Ştefan cel Mare este în pericol!

"De şase luni nu se lucrează cum trebuie și săptămânal ni se spune că se rezolvă. Nu se invocă niciun motiv în privinţa faptului că nu se lucrează cum trebuie. Riscăm să pierdem banii de la Uniunea Europeană şi apoi trebuie să terminăm cu bani din bugetul local. Sper totuşi ca lucrările să fie terminate la timp", a spus Felicia Ovanesian.



Comentează știrea

radu
24 noiembrie 2022
FELICITĂRI !!!

FELICITĂRI !!!

Cta
24 noiembrie 2022
E normal așa !

Este bine ca un director , care raspunde de tot ce se investeste in Municipiu a decis sa " iasă" la rampa pt a explica si asuma actiunile municipalitatii. Poate baga la cap si fandositul de Vergeluș Chițac , care in fapt , este obligat sa dea raportul pt ce rahat face in oras , in fata cetatenilor si a presei. Pt că....bă Chițac , figurant de 2 bani , noi iti platim salariu , javră. Revenind la dna Ovanesian, nimeni nu poate contesta capacitatea ei juridica , performanta dnei ca și avocat, asa ca , convine ori nu manglitorilor, dnei știe ce face. Aaaaa, ca se fura mai putin , ca make si romanașii " investitori" o cam o i-au in bot cu cotetele lor , ce la vie , toujour parchive! Chitac ..bagă la cap , Ionuț Rusu învața ce-i de învațat si fi gata pt 2024.

Constantean
24 noiembrie 2022
Demisia!

Urgent! Nu ati facut nimic pentru a pune presiune pe executantul lucrarii, stam in transee mai ceva ca ucrainenii. Incompetenta primarului si a clicii lui este evidenta si nu va ramane fara consecinte! Nu vad decat aroganta si prostie. Tipic APVistului comunist, care se crede stapan pe unitatea de sub conducerea sa! I-as da cu mare placere un sut in kur acestui contraamiral de tinichea, care la viata lui nu a impuscat decat o pensie babana!

Popescu
28 noiembrie 2022
Pile, cunostinte, relatii

Vinovati sunt cei care au contractat lucrarea pe Stefan cel Mare, de multe ori functioneaza PCRelatii si sunt angajate firme mici infiintate de pe o zi pe alta!

TartacutaDeJale
29 noiembrie 2022
"De şase luni nu se lucrează cum trebuie și săptămânal ni se spune că se rezolvă"

Mai mama naiba de ce hartii ati mazgalit pe acolo la contractori. Punctual pe ce nu s-a facut si Lege, Pai, ca nu am scris. Nu ati scris cu banii vostrii din leafa de la CasaAlba. Acuma ca o fi si un plus de ceva spaguta, buni si aia. Plingeti de 6 luni la OameniMARI ? Mergeti cu Emilia PLUGARU la record international. "Riscăm să pierdem banii de la Uniunea Europeană şi apoi trebuie să terminăm cu bani din bugetul local" asa si ? Am uitat ca nu stiti la document, rapid pe international Emilia PLUGARU, la OameniMARI cu PreferinteLaVedere [911 Alerta de OameniMARI] [911-AlertaCenzuraPuternica]

Pagina a fost generata in 0.3227 secunde