Şefii unor instituţii deconcentrate din Constanţa, la raport în fața prefectului

927
Şefii unor instituţii deconcentrate din Constanţa, la raport în fața prefectului - fondbilantsezon-1664903011.jpg
Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ a găzduit, ieri, o întâlnire de lucru între prefectul Silviu Coşa şi şefii de instituţii din judeţul Constanţa. Tema a fost cea a bilanţului sezonului estival 2022.

„S-a încheiat un sezon estival în care am avut foarte mulți turiști. A trebuit să fim foarte atenți la siguranța cetățenilor. Din punct de vedere statistic, lunile iunie, iulie şi august au reprezentat cu 7% mai puţini turiști. În ceea ce privește activitatea propriu-zisă a autorităților, aceasta a fost una foarte intensă. Au fost acțiuni preventive, acțiuni de îndrumare și așa mai departe. S-a înregistrat o reducere a sejurului mediu. A fost de 3,8 zile pe turist. Fiecare dintre instituții a avut mii de acțiuni. Au fost mult mai multe avertismente și acțiuni preventive. Au fost acțiuni de îndrumare metodologică și de pregătire”, a declarat prefectul Silviu Coşa.

În cadrul evenimentului a luat cuvântul şi colonelul Cristian Amarandei, cel care a vorbit despre acţiunile celor de la ISU Dobrogea.

„Voi prezenta sintetic câteva elemente de referință privind activitatea structurilor ISU Dobrogea şi privind activitatea din timpul sezonului estival. Aceste activități au avut la bază planul de măsuri ale ministerului. Au fost stabilite principalele obiective care au asigurat un climat de siguranță la incendiu, informarea și educarea preventivă a educației. Pentru atingerea obiectivelor a fost necesară detașarea de personal și tehnică. Au fost operaționalizate 25 de puncte temporare. De asemenea, au fost detașate autospeciale de intervenție, ambarcațiuni de mediu acvatic. Inspecția s-a desfășurat cu sprijinul colegilor detașați din alte unități. Daca e să cuantificăm activitatea desfășurată de colegii de prevenire, au fost efectuate un număr de 151 de controale, 2.969 de avertismente, 649 de amenzi, în total de 1.148.000 lei”, a mai punctat Amarandei.

Şeful IPJ Constanţa, Constantin Glugă, a prezentat şi el activitatea instituţiei pe care o conduce pe timpul sezonului estival 2022.

„Voi face câteva precizări. Aș începe prin faptul că acest sezon estival

s-a derulat sub supravegherea Poliţiei Române. În acestă perioadă la nivelul IPJ Constanţa am avut parte și de programul Litoral 2022. Au fost detașați foarte mulți polițiști din ţară. Ne-am concentrat eforturile pe zona de litoral. Au fost folosite efective la capacitate maximă. S-a ajuns la o medie zilnică de 260 de polițiști implicați în toate activitățile. Vreau să subliniez că nu am înregistrat fapte de mare violenţă care să fi rămas cu autor necunoscut. S-au înregistrat fapte de violenţă în familie, dar agresorii are aveau calitatea de turiști au fost prinşi”, a declarat Constantin Glugă, șeful IPJ Constanța.

Și directorul DSP Constanţa, Cristina Schipor, a făcut câteva precizări despre activitatea instituţiei pe care o reprezintă.

„DSP împreună cu 36 de inspectori detașați din țară au verificat toate unitățile de pe litoral. A fost efectuat un număr de 2.415 controale și 361 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate. S-au constatat mai multe neconformități. Lipsa cursurilor de igienă a fost una dintre acestea. Nu s-au efectuat operațiuni de dezinsecție si nu s-au respectat protocoalele în ceea ce privește personalul medical”, a explicat Cristina Schipor.

Ultimul care a luat cuvântul în cadrul întâlnirii a fost directorul ABADL Constanţa, Hristu Uzun.

„Am avut o groază de urgențe pentru folosirea plajei nou create în Mamaia. Ea nu a fost scoasă la licitație. Avem mai multe tronsoane de plajă pe care s-a lucrat. Plaja din Mamaia trebuie scoasă la licitație. Mai există probleme și în celelalte stațiuni. Acum se lucrează în zona Eforie, după care în primăvară vor începe lucrările în Saturn, Neptun și Jupiter. Au fost probleme de amplasare de construcții pe plaje fără autorizație sau aprobare. Prima dată, cei cu barurile de pe plajă care nu aveau autorizație au fost somați să le demoleze și, dacă nu au demolat, noi am intervenit cu sancțiunea”, a explicat Hristu Uzun.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.001 secunde