Prefectul Silviu Coşa: "În permanență, în Constanța sunt peste 4.000 de cetățeni ucraineni"

234
Prefectul Silviu Coşa:
Au trecut aproximativ șase luni de la startul războiului dintre Rusia şi Ucraina. Șase luni de când în ţara noastră au intrat sute de mii de refugiaţi şi foarte mulţi dintre aceştia au ajuns în oraşul Constanţa.

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a avut marţi o întâlnire cu reprezentanţii organizaţiei United Nations High Commissioner for Refugees şi cu cei de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF, în cadrul căreia s-a discutat problema refugiaţilor din Constanţa.


În urma discuţiei a rezultat faptul că refugiaţii ucraineni din Constanţa duc un nivel de trai bun spre foarte bun şi acesta nu este decât un lucru care să bucure autorităţile locale.


„Într-o discuție cu reprezentanții United Nations High Commissioner for Refugees, Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF, am analizat situația cetățenilor ucraineni, de care structurile de urgență din județ s-au ocupat exemplar. Prin CJSU și CJCCI, refugiații au parte de cazări potrivite, transporturi rapide și un grad ridicat de siguranță și integrare.

În felul acesta, pe lângă sumele încasate de cei peste 150 de furnizori de cazare și masă, județul beneficiază de liniște socială și nu există probleme, în condițiile în care, în permanență, în Constanța sunt peste 4.000 de cetățeni ucraineni”, a declarat prefectul Silviu Coşa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6347 secunde