GALERIE FOTO. Mari actori ai scenei românești au participat, la Techirghiol, la inaugurarea celui mai modern Teatru de Vară

950
1

Articole de la același autor

Nu e puțin lucru să aduni laolaltă cele mai sonore nume ale teatrului românesc, care au scris istoria acestei arte, într-o seară de Sânziene, la Techirghiol. Și totuși, vineri, 24 iunie, la inaugurarea Teatrului de Vară din Techirghiol „Jean Constantin”, au participat Cezara Dafinescu, Cristian Șofron, Dorel Vișan, Rică Răducanu, Luminița Anghel, Tavi Colen. De altfel, ultimii doi sunt și cei care au inaugurat scena acestui proaspăt teatru, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului de interpretare a muzicii ușoare românești, ce s-a desfășurat pe 25 și 26 iunie.

Revenind la evenimentul de inaugurare, mai trebuie precizat că, în urma reabilitării, capacitatea teatrului a crescut de la 490 locuri la 612 locuri, fiind inaugurate și o nouă clădire, care va avea funcționalitate de Centru Multifuncțional și o alta, cu o funcționalitate strict tehnică.

După dezvelirea unui bust al îndrăgitului actor Jean Constantin, născut la Techirghiol, a venit momentul tăierii panglicii de către prefectul județului Silviu Coșa și primarul Iulian Soceanu. I-au urmat câteva momente emoționante pe noua scenă, al căror amfitrion a fost nimeni altul decât Dan Negru, iar protagoniști - marii actori sosiți la festivitatea inaugurării.

Extrem de marcat de tensiunea momentului, primarul Iulian Soceanu a rememorat etapele parcurse în cei doi ani până la ziua inaugurării, după o infuzie de 8 milioane lei, fonduri europene, nu înainte de a mulțumi tuturor celor implicați în această reușită.

În discursul său, prefectul Silviu Coșa i-a felicitat pentru finalizarea primului teatru de vară modernizat din Constanța și pentru omagiul special adus marelui Jean Constantin: „Dar mai ales este o dovadă pentru grija pe care primarul Iulian Soceanu o are față de locuitorii orașului și pentru noi, cei trecători prin Techirghiol”.

Au mai fost prezenți deputatul Bogdan Huțucă, senatorul Septimiu Bourceanu și secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Niculescu, primarul Vergil Chițac, Stere Hira, directorul interimar al Confort Urban, Latif Celzin, șeful APM Constanța, Marian Crușoveanu, deputat PNL, și alți colegi de partid ai primarului din Techirghiol.



Comentează știrea

Decebal
27 iunie 2022
Despre "se poate daca ..."

Mai auzim si vesti magnifice edilitare/culturale. BRAVO TECHIRGIOL !!!! Constanta nu are un teatru de vara .

Pagina a fost generata in 0.3562 secunde