Decizie pentru demolare! IPS Teodosie: "Mai degrabă mor eu decât să moară biserica aceasta"

1200
4
Decizie pentru demolare! IPS Teodosie:
Vineri, încă de la primele ore ale dimineţii, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Izvorul Tămăduirii” din zona Macul Roşu, lăcaş de cult care trebuie demolat, conform deciziei magistraţilor.

Evenimentul a fost unul cu încărcătură emoţională, atât pentru preoţi cât şi pentru zecile de credincioşi care, cu mic, cu mare, s-au rugat, dar au şi protestat vizavi de decizia privind demolarea.

La slujbă, IPS Teodosie a adresat un mesaj primarului Vergil Chiţac: „Vreau să vină domnul Chiţac şi alţii care îl însoţesc. Am înţeles că este condus de o femeie, City Manager. Păcat! Sper să îi revină credinţa. Mă rog şi pentru judecătorii care au dat această sentinţă. De 20 de ani este această biserică. Cum să desfiinţezi această biserică? Este valabil şi pentru Biserica «Sf. Haralambie». Noi suntem o familie. Această familie creştină trebuie să trăiască în credinţă, iubire şi bunăstare. Aici vor sta preoţi de strajă. Vom sta zi şi noapte. Cum să mutăm un loc sfinţit de 20 de ani? Mai degrabă mor eu decât să moară biserica aceasta. Îl rog pe Dumnezeu pentru cei din Consiliul Local. Cer ajutor şi de la domnul prim-ministru. Să fiţi general şi al Domnului Iisus Hristos. Să ne ajute Bunul Dumnezeu“.

„Biserica de pe trotuar”, aşa cum a fost numită de constănţeni, a devenit mărul discordiei dintre municipalitate şi Arhiepiscopie, odată cu decizia magistraţilor Tribunalului Constanţa, care la 13 decembrie 2021 au hotărât desfiinţarea lucrărilor de construcţie realizate fără autorizaţie de Arhiepiscopia Tomisului.


În acest context, zilele trecute, IPS Teodosie i-a adresat o scrisoare deschisă primarului Vergil Chiţac, atât în nume personal, cât şi în numele preoţilor şi credincioşilor constănţeni, vizavi de situaţia considerată revoltătoare.

„Ne despart câteva ore de cel mai infam moment din istoria ultimelor decenii, prin care se pare că trebuie să treacă credincioşii din străvechiul Tomis, acela al demolării unei biserici, motiv pentru care mă adresez domniei voastre în numele clerului şi al poporului (celor peste trei sute de mii), care prin mila Domnului ne-au fost încredinţaţi spre păstorire…Vă rog să faceţi un mic efort şi să vă imaginaţi cum ar arăta lumea în care vor creşte copiii şi nepoţii dumneavoastră, ai noştri, fără Hristos şi fără creştinism. Iubite domnule primar, primiți aceste cuvinte ca pe o smerită rugăciune pe care o înălțăm către Dumnezeu pentru a vă dărui curajul și puterea în inimă de a fi peste vremi și de a nu vă lega numele de o samavolnicie atât de cutremurătoare cum este aceasta de a demola Biserica «Izvorul Tămăduirii»”, i-a transmis, printre altele, Arhiepiscopul Tomisului edilului constănţean.



Comentează știrea

Dorel
11 iunie 2022
Mai bine.....

„Unde ar fi norocul ăsta ”?! Scăpăm de o paccosste.

Gigi
15 iunie 2022
dea domnul

ce te face sa crezi ca va plange cineva dupa tine?

calugarita Maria
1 iulie 2022
Teodosie

Pria sfintitul Teodosie,e Hoz de Hoz si zaharul din ceai la furat.Si se joca cu Just cum vrea puzulica lui .Intrebati cat era cota sa dea o parohie la un popa sau o manastire la o starita sau starit.

calugarita Maria
1 iulie 2022
Teodosie

Pria sfintitul Teodosie,e Hoz de Hoz si zaharul din ceai la furat.Si se joca cu Just cum vrea puzulica lui .Intrebati cat era cota sa dea o parohie la un popa sau o manastire la o starita sau starit.

Pagina a fost generata in 0.5809 secunde