Când vor avea loc alegeri pentru Primăria Adamclisi? "Aşteptăm emiterea hotărârii de Guvern"

1717
Când vor avea loc alegeri pentru Primăria Adamclisi?
În data de 16 noiembrie a anului trecut, primarul comunei Adamclisi, Dorina Cicilia Şerbănescu, a decedat, iar în prezent localitatea a rămas fără edil. Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a explicat faptul că în primă fază se aştepta expirarea termenului de 90 de zile pentru ca Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei să organizeze alegeri. Până atunci, de administraţia locală a comunei urma să se ocupe viceprimarul Ion Dumitru, cel care face acest lucru şi în prezent.

Contactat de „Cuget Liber“ la aproape opt luni de la tragedie, Silviu Coşa ne-a mărturisit că încă nu există niciun răspuns din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, deși Instituţia Prefectului a făcut demersurile necesare astfel încât toate organele abilitate să fie înştiinţate.


„Instituția Prefectului Județul Constanța a înștiințat, atât Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cât și Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la necesitatea organizării alegerilor în comuna Adamclisi, după încetarea mandatului primarului, în termenul instituit de Codul Administrativ. În luna mai, anul curent, am reinformat Autoritatea Electorală Permanentă, în acest sens.
Așteptăm emiterea hotărârii de guvern pentru a demara procedura”, a transmis pentru „Cuget Liber“ prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

În altă ordine de idei, preşedintele USR Constanţa, Dumitru Caragheorghe, este surprins că, până în acest moment, alegerile pentru postul de primar în Adamclisi nu au fost organizate.

El a dezvăluit că, până în prezent, USR nu a pregătit niciun candidat pentru Primăria Adamclisi, iar acelaşi lucru s-a întâmplat și pentru Primăria Dobromir, acolo unde edilul Iusein Visel a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru o fraudă de nu mai puţin de un milion de euro.

„Din câte ştiu, alegerile nu s-au anunţat. În acest moment nu avem niciun candidat pregătit nici pentru Adamclisi şi nici pentru Dobromir. Dacă la Adamclisi primarul a decedat, la Dobromir este condamnat cu executare. Şi să nu uităm nici de Agigea, acolo unde ar trebui să fie alegeri pentru Consiliul Local în aceeaşi dată. Deci sunt trei locuri în care pregătim candidaţi, dar până acum nu avem nimic concret. Noi nu ştim nimic în acest moment. Alegerile trebuiau să fie organizate deja până la finalul lunii iunie. Asta este. S-au mai văzut situaţii din acestea anacronice în care o localitate funcţionează fără consiliu local, deci nu văd de ce nu ar putea funcţiona şi fără primar. La finalul anului trecut s-a spus că se vor organiza până în aprilie. Apoi până în iunie şi tot aşa. Cei care au toate datele necesare sunt cei de la Prefectură”, a declarat pentru „Cuget Liber“ preşedintele USR Constanţa, Dumitru Caragheorghe.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5567 secunde