Groapă de gunoi ilegală. Plângere penală pe numele primarului de la Cogealac

331
Groapă de gunoi ilegală. Plângere penală pe numele primarului de la Cogealac - groapadegunoi-1649184278.jpg

Articole de la același autor

Problema deșeurilor din comuna Cogealac a devenit obiect de cercetare penală, ca urmare a refuzului primăriei unității administrativ-teritoriale de a se implica în rezolvarea situației create de depozitul de deșeuri ilegal, de la marginea localității.

„Anul trecut UAT (n.r. Unitatea Administrativ-Teritorială) a fost sancționată de comisariatul Constanța al Gărzii Naționale de Mediu, în luna aprilie, cu 15.000 de lei, iar, în luna iunie, cu încă 70.000 de lei și de fiecare dată s-au stabilit măsuri pentru rezolvarea problemelor constatate. În timpul altui control, efectuat în luna octombrie a anului trecut, s-a transmis notificare, în vederea suspendării autorizației de mediu pentru serviciul local de colectare. Mai mult decât atât, în luna noiembrie a fost înaintată sesizare penală pe numele UAT Cogealac, pe aceeași temă. După toate acestea, serviciul local al primăriei, care colectează deșeurile de la populație, continuă să depoziteze gunoiul pe așa-zisa platformă temporară, astfel încât cantitatea de deșeuri a ajuns de cel puțin trei ori mai înaltă decât gardul care împrejmuiește terenul”, precizează comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Marioara Artemis Gătej.

În cursul zilei de marţi, 5 aprilie, la convocarea prefectului judeţului Constanţa, Silviu Coşa, reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa s-au întâlnit cu primarul localităţii Cogealac, Cati Hristu. „În urma discuţiilor purtate şi a celor stabilite, primarul s-a angajat prin adresa transmisă la GNM CJ Constanţa să elimine deşeurile şi să salubrizeze zona în maximum o lună. Întâlnirea a avut ca scop rezolvarea urgentă a problemei. Vine căldura şi este focar de infecţie”, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Constanţa, Steluţa Popescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5803 secunde