MIROS INSUPORTABIL, în Constanţa. Amenzi la depozitele cu deşeuri, date de Garda de Mediu

761

Articole de la același autor

În urma mai multor sesizări privind persistenţa unui miros pestilenţial în zona de sud a municipiului Constanţa, comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au efectuat, la finele acestei săptămâni, la depozitele de deșeuri din Costinești şi din Portul Constanţa. Verificările au fost finalizate cu patru sancţiuni în valoare de 155.000 lei pentru operatorul celor două depozite de deșeuri municipale.

„Urmare a controlului planificat realizat la depozitul din Portul Constanţa, operatorul a fost sancționat pentru că nu a luat măsuri de automonitorizare tehnologică în scopul evitării evacuărilor necontrolate de levigat din celula de depozitare şi nu a respectat condiția din autorizația integrată de mediu referitoare la întocmirea planului privind situația existentă a depozitului”, precizează comisarul şef al Gărzii de Mediu Constanţa, Steluţa Popescu.

Potrivit acesteia, începând cu data de 28 martie, au fost primite mai multe sesizări cu privire la mirosul pestilențial resimțit de locuitori din cartierul Poarta 6 Constanţa. „Urmare a verificărilor efectuate s-a constatat ca depozitul de deșeuri din Portul Constanţa este sursa mirosului dezagreabil de disconfort olfactiv. Operatorul a demarat lucrări premergătoare închiderii depozitului de deșeuri, realizând lucrări de nivelare/compactare a deșeurilor şi aplicare a unui strat de impermeabilizare pe corpul depozitului. Menționam că, începând cu data de 11 februarie 2022, a fost sistată depozitarea deșeurilor, întrucât a fost atinsă capacitatea de depozitare autorizată”, explică şeful Gărzii de Mediu Constanţa.

Comisarul Steluţa Popescu mai spune că, pentru soluționarea în cel mai scurt timp a problemei mirosului degajat de pe amplasament se comunică permanent cu conducerea societății responsabile, fiind transmise informări cu privire la stadiul lucrărilor şi măsurile luate pentru limitarea disconfortului olfactiv în zona rezidențială. „Totodată, s-a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului să efectueze analize specifice şi să comunice dacă sunt modificări ale parametrilor privind calitatea aerului înconjurător. Aspectele rămân în atenția Gărzii Naționale de Mediu”, mai adaugă comisarul şef.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4209 secunde