Prefectul Silviu Coşa: “Judeţul Constanţa nu a cheltuit bani pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina!”

372

Articole de la același autor

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a transmis, weekendul acesta un mesaj către cetăţenii care acuză autorităţile că sprijină refugiaţii ucraineni mai mult decât pe cetăţenii în dificultate, din zonă. Acesta susţine că, deocamdată, nu au fost cheltuiţi bani din bugetul judeţului pentru ajutorarea ucrainenilor şi că, dacă va fi nevoie, sumele cheltuite de către românii care oferă cazare, hrană şi transport vor fi decontate de către stat.

“De la păreri acide până la ură nu e cale lungă, iar unii compatrioți au căzut și ei într-o capcană de-a dreptul rușinoasă. Încă avem o mică parte a populației care alege să se concentreze pe mașinile cu care vin refugiații, pe hainele lor, pe bunurile materiale agonisite. Trebuie înțeles că nici măcar nu conștientizăm cu adevărat suferința celor care ajung în România. Nu o fac pentru că așa au vrut, ci pentru că asta le-a fost salvarea.

Aud voci care spun că românii cu o situație dificilă sunt lăsați de izbeliște. Aceste voci uită că autoritățile sunt implicate, doar dacă ne gândim la Direcțiile de Asistență Socială, la Protecția Copilului, la ajutoarele sociale sau la subvențiile oferite tuturor cetățenilor.

De asemenea, societatea civilă are puterea să-i ajute și pe românii aflați în dificultate. ONG-urile sunt mereu active, iar pe noi, ca indivizi, nu ne împiedică nimeni și nimic să ne implicăm în acte filantropice.

De menționat că, până în acest moment, statul nu a cheltuit, în Constanța, pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina, dar când va fi nevoie să fie susținute eforturile de sprijinire a cetățenilor ucraineni, sumele folosite pentru cazare, hrană și transport vor fi decontate prin Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Nu vă lăsați influențați de toți "păreriștii" care, voluntar sau nu, fac agenda unui sistem opresiv! Fiți alături de oamenii aflați în dificultate, indiferent de naționalitate, etnie sau religie. Pentru că toleranța și empatia sunt valorile care ne deosebesc de cei care trimit, chiar acum, obuze în școlile și spitalele Ucrainei”, a precizat prefectul judeţului Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6857 secunde