Comisarii de mediu, în control pe şantierele din municipiul Constanţa

309

Articole recomandate

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa au verificat, săptămâna trecută, şapte şantiere de construcții din municipiul Constanţa, în baza tematicii de control dispuse de Comisariatul General.

„Controalele au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției atmosferei şi gestiunii deșeurilor. S-a constatat că titularii proiectelor imobiliare nu respectă în totalitate condițiile din actele de reglementare, nu iau măsuri de limitare a emisiilor de pulberi în zonele limitrofe șantierelor de construcții, nu ţin evidenţa gestiunii deșeurilor; nu au spaţii amenajate şi dotate cu recipiente pentru colectarea separată şi stocarea temporară a deșeurilor; nu respectă prevederile legale privind valorificarea, reutilizarea, reciclarea deșeurilor din construcții”, explică Steluţa Popescu, comisarul şef al Gărzii de Mediu Constanţa.

Potrivit acesteia, pentru neregulile identificate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 137.500 lei. Pe lângă sancțiunile aplicate, comisarii au stabilit şi măsuri pentru rezolvarea neconformităților constatate. De asemenea, controalele pe această tematică vor continua şi în perioada următoare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4505 secunde