Un cartier întreg din Constanța reclamă: „Suntem îngropați în funingine!”

2017

Articole de la același autor

Locuitorii cartierului constănțean Poarta 6 au ajuns la disperare. O bună perioadă au avut de suportat diverse mirosuri îngrozitoare, resimțite în special dimineața și seara. Iar de parcă nu era de ajuns că nu puteau deschide ferestrele, de fiecare dată când o făceau o pulbere greu de îndepărtat se așeza pe toate lucrurile. De câteva zile, problema s-a agravat, reclamă oamenii.

„Totul este acoperit de o pulbere neagră. Ne intră în apartamente, se așază pe geamuri, pe mașini, cel mai probabil o inhalăm cu toții. Am făcut curățenie ieri, iar astăzi pe parchet este totul negru, de parcă merg prin funingine. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă în Poarta 6! Au tot fost făcute sesizări, nenumărate, ani la rând, dar nu se face nimic. Ne luptăm și cu această pulbere și cu nepăsarea autorităților. Singurul lucru care s-a făcut, parcă pentru a ne scoate ochii, a fost să se dea o amendă, nesemnificativă în raport cu răul care se produce”, ne-a reclamat Mioara T., o constănțeancă din cartierul respectiv.

Drept pentru care, locuitorii cartierului au început să strângă semnături pentru o petiție prin care solicită luarea de măsuri urgente, pe care urmează să o înainteze autorităților cu responsabilități pe partea de mediu. Aceștia s-au întrunit, marți seară, în parcul din cartier, pentru a strânge semnăturile necesare în număr cât mai mare.



Garda de Mediu Constanța desfășoară noi controale

Sesizați cu privire la nemulțumirile oamenilor, reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța au declarat pentru „Cuget Liber” că au fost desfășurate controale în ultimele zile și că, inclusiv în cursul zilei de astăzi sunt purtate discuții cu societatea portuară pe spațiul căreia se află substanțele pulverulente care creează probleme în cartierul Poarta 6. De menționat că acesta este al treilea episod, în numai două luni, în care locuitorii cartierului constănțean reclamă în număr masiv o poluare cauzată de activitatea portuară, iar sursa este aceeași societate.



„Am primit numeroase reclamații, colegii s-au deplasat în port, la firma respectivă, au efectuat controale. Praful provine de la cărbunele care este depozitat într-o dană. Mâine (n.r. astăzi, 7 octombrie) mă voi deplasa personal în port pentru a evalua situația și pentru a purta discuții cu reprezentanții societății portuare, pentru a fi găsite soluții. Oamenii au dreptate, este o situație neplăcută. Aceasta este o problemă care trenează de ani buni, de fiecare dată când bate vântul, când nu plouă, pulberi sunt duse din port spre cartierul de locuințe. Vom discuta inclusiv cu Administrația Portuară pentru găsirea de soluții”, a declarat comisar șef Steluța Popescu pentru „Cuget Liber”.

Reamintim că în urmă cu aproximativ o lună, locuitorii din cartierele Poarta 6, Km 4-5 și Km 5 reclamau că pe mașini și pe hainele întinse la uscat se așeza un praf greu de îndepărtat. La vremea respectivă s-a stabilit că praful provenea de la clincher, operat de aceeași firmă portuară, iar pentru neluarea măsurilor adecvate societatea a fost amendată cu 55.000 de lei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1916 secunde