Preşedintele unei asociaţii de fermieri din Constanţa, judecat pentru fraudă cu fonduri europene

375
Preşedintele unei asociaţii de fermieri din Constanţa, judecat pentru fraudă cu fonduri europene - presedinteleunei-1602092576.jpg

Articole de la același autor

Un preşedinte al unei asociaţiei de fermieri este acuzat de procurori de fraudă cu fonduri europene. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, la data faptei președinte al unei asociații de fermieri, pentru săvârşirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2015, inculpatul, în calitate de preşedintele al asociaţiei de fermieri, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) o cerere unică de plată la care a atașat mai multe documente și declarații false, inexacte sau incomplete în scopul de a obține în mod injust, în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, sume de bani din bugetul Uniunii Europene.

Printre actele respective amintim: centralizatorul privind acordul, datele de identificare, numărul de animale deținute de către fiecare membru al asociației și suprafața alocată fiecărui membru, documente referitoare la menționarea unor efective de animale necorespunzătoare celor deținute de membrii asociației, etc.

„Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 462.559 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză. În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului”, au transmis reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2504 secunde