Barajul pentru EURO

Ziua marelui meci. România luptă pentru calificare la Reykjavik

152
Ziua marelui meci. România luptă pentru calificare la Reykjavik - ziua-1602092243.jpg

Articole de la același autor

Iată că am ajuns în ziua marelui meci dintre Islanda şi România, semifinala barajului pentru calificarea la Campionatul European care va avea loc în vara anului viitor.

Selecționerul Mirel Rădoi cântărește încă cele mai bune opțiuni pentru formula de start, mai ales în defensivă, unde i-a pierdut pe Vlad Chiricheș și pe Ionuț Nedelcearu, dar și în celelalte două compartimente ale sistemului 4-3-3.

Ca de obicei, nimeni nu știe exact ce planuri are Mirel Rădoi pentru meciul din Islanda, cel mai important test al anului pentru națională, semifinala barajului pentru Euro 2020. Surse federale susțin că echipa probabilă nu ar fi încă creionată, cu atât mai mult cu cât doar în ziua de marţi selecționerul i-a avut la dispoziție pe toți jucătorii din lot, la ultimul antrenament dinaintea plecării spre Reykjavik.

În privința portarului, lucrurile sunt clare, Tătărușanu, chiar dacă n-a debutat încă într-un meci oficial la noua sa echipă, AC Milan, fiind favorit să intre din primul minut.

Din defensivă încep variabilele. După pierderea lui Chiricheș, accidentat, și Nedelcearu, care a trebuit să plece să semneze contractul cu AEK Atena, Rădoi a rămas fără căpitan, dar și fără cel mai înalt stoper.

Hanca este cea mai clară opțiune pentru postul de fundaș dreapta, cu atât mai mult cu cât Burcă a trecut în compartimentul fundașilor centrali. Acolo ar putea evolua alături de Dragoș Grigore, cel mai selecționat fundaș din lot. În dilemă rămâne folosirea lui Burcă sau Toșca în prima formulă. Iar în stânga defensivei se pare că va fi preferat Camora, care ar putea debuta chiar de la prima sa convocare.

În linia de mijloc, chiar dacă Răzvan Marin a revenit la lot, sunt șanse mari ca tot Alexandru Crețu să fie închizător. Îl recomandă nu doar jocul din partidele din Liga Națiunilor, ci și talia (1,89 m, cel mai înalt dintre cei 20 de jucători de câmp), el putând ajuta defensiva mai ales la fazele fixe, împotriva masivilor islandezi. Lângă Crețu, Maxim și Stanciu ar completa cu experiență și creativitate linia de trei mijlocași.

Î
n față, Pușcaș și Alibec ar urma să refacă cuplul din partida cu Irlanda de Nord. Iar lângă ei, pe poziția ocupată de Coman, acum accidentat, în Austria, cel mai probabil va fi Mitriță. În mare formă, micuțul atacant poate fi un factor surprinzător și destabilizator pentru defensiva islandeză. Nu este însă exclus ca Rădoi să mizeze pe Ianis Hagi, pe care nu a apucat să-l folosească împotriva austriecilor.

Ar reieși un prim 11 ofensiv, așa cum deja Mirel Rădoi a anunțat că vrea să joace. Firesc, totul se decide într-o singură manșă și doar învingătorul obține biletele pentru finala barajului.

XXX

Mirel Rădoi a avut un mesaj important pentru fanii echipei naţionale.

„Ştim că în aceste timpuri e foarte greu pentru voi, suporterii echipei naţionale de fotbal a României, să fiţi alături de noi pe stadioane.

Dar la fel de bine ştim că sunteţi milioane în faţa televizoarelor, sunteţi aproape de noi şi vreţi să ne calificăm împreună. Luptăm împreună! Hai, România!”, a spus selecţionerul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5854 secunde