Ministrul Agriculturii, vizită oficială în Iordania

104
Ministrul Agriculturii, vizită oficială în Iordania - vizitaoficiaaministruluiagricult-1648659076.jpg
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, efectuează o vizită oficială în Regatul Hașemit al Iordaniei, în scopul consolidării și creșterii schimburilor comerciale de produse agricole dintre România și Iordania.

Programul vizitei include o întâlnire cu Khaled Hneifat, ministrul agriculturii din Iordania, și cu Yousef Mahmoud Al Shamali - ministrul industriei, comerțului și aprovizionării.

De asemenea, cei doi miniștri ai agriculturii vor participa la sesiunea plenară a reuniunii Comitetului pentru agricultură, ce va fi urmată de reuniunea la nivel de experți.

Programul va include și o vizită la Centrul Național pentru Cercetare în Agricultură, pentru a identifica oportunități de cooperare în domeniul cercetării științifice agricole între institute românești și centrul iordanian, o vizită la o fabrică de îngrășăminte, precum și o întâlnire cu principalii importatori de animale.

România este principalul furnizor de grâu și ovine în Regatul Hașemit al Iordaniei. Totodată, în perioada 2019 – 2020, Regatul Hașemit al Iordaniei a reprezentat cea de-a treia piață de desfacere la nivel internațional pentru produsele agroalimentare românești.Pagina a fost generata in 0.4243 secunde