Ministrul Agriculturii: "Piaţa agroalimentară nu a suferit perturbări semnificative"

113
Ministrul Agriculturii:
Piaţa agroalimentară din România nu a suferit modificări sau perturbări semnificative în urma evenimentelor din Ucraina, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

„Vreau să le prezint mulţumiri tuturor fermierilor, tuturor producătorilor români care s-au mobilizat exemplar, ne-au contactat la nivelul Ministerului Agriculturii şi împreună am stabilit un calendar de transmitere şi trimitere către cei aflaţi în nevoie a ajutoarelor umanitare cu care ei vor să contribuie. Nu a lipsit de pe masa analizei noastre situaţia pieţei agroalimentare, situaţia asigurării necesarului de consum al populaţiei, care, din analizele pe care le-am efectuat în această perioadă la Ministerul Agriculturii, nu a suferit modificări, nu a suferit perturbări semnificative şi din aceste considerente cred că putem trage concluzia că lucrurile sunt în continuare în regulă”, a afirmat Chesnoiu, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

El a transmis că, pe viitor, în funcţie de evoluţia situaţiei, Guvernul are măsurile de răspuns, astfel încât să nu se ajungă la perturbări ale pieţei.

Potrivit lui Chesnoiu, pe 2 martie este programată o videoconferinţă a miniştrilor Agriculturii din Uniunea Europeană, unde se vor lua toate măsurile necesare la nivel interstatal şi european care să protejeze de orice interferenţă ce ar putea apărea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6264 secunde