Senatorul PSD Marius Dunca îi linişteşte pe români. "Nu picaţi în capcana ştirilor alarmiste"

246
Senatorul PSD Marius Dunca îi linişteşte pe români.
Senatorul PSD Marius Dunca dă asigurări că țara noastră se află în afara oricărui risc alimentar, iar românii nu au motive să își facă stocuri.

„Românii nu trebuie să pice în capcana știrilor alarmiste. Este adevărat că traversăm o perioadă dificilă, contextul geopolitic în care ne aflăm este unul complex și tensionat, dar trebuie să înțelegem că România nu se află în fața unei crize alimentare. Țara noastră nu este în situația Ungariei, Bulgariei, Serbiei sau Slovaciei, țări care au deficit de producție în domeniul alimentar. România produce într-un an agricol bun peste 11 milioane tone de grâu, 15 milioane de tone de porumb și 3 milioane de tone de floarea-soarelui, cantități mai mult decât duble față de necesarul de consum al populației.

Rezerva de stat este îndestulătoare. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a luat măsuri pentru completare încă înainte de izbucnirea războiului din Ucraina. Există suficiente alimente esențiale în rezervele de stat, astfel încât România poate depăși orice criză a momentului. Vestea bună este că stocurile sunt complete la toate categoriile trecute în nomenclatorul rezervei de stat. Mai mult decât atât, ele se verifică lunar. Ministerul Agriculturii monitorizează producţia agro-alimentară şi nu există în momentul de faţă sincope în aprovizionarea cetățenilor cu alimente”, a precizat Marius Dunca.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0008 secunde