Continuă investițiile în combaterea grindinei și a secetei

186
Continuă investițiile în combaterea grindinei și a secetei - continuainvestitiileincombaterea-1648391459.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat obiectivele celei de-a XXII-a etape anuale a Programului de realizare a sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor. Fondurile alocate sunt în valoare totală de 75,4 milioane de lei (23 de milioane de lei credite bugetare și 52,4 milioane de lei credite de angajament).

Cu fondurile alocate acestei etape se vor finaliza și pune în funcțiune 12 noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină (în județele Timiș și Alba), vor fi înființate șapte noi grupuri de combatere, cu 77 de puncte de lansare, vor fi efectuate studiile de fezabilitate pentru înființarea a două unități de creștere a precipitațiilor, va fi achiziționat un radar, vor fi organizate activități și programe experimentale de cercetare-dezvoltare de noi tehnologii.

„Prin continuarea investițiilor în sistemele de combatere a grindinei și de creștere a precipitațiilor, complementar cu dezvoltarea sistemului de irigații la nivel național, protejăm munca fermierilor în fața schimbărilor climatice și fenomenelor meteo extreme care își fac din ce în ce mai simțită prezența în țara noastră. Prin încercarea de creștere a nivelului precipitațiilor și de diminuare a condițiilor de formare a grindinei, ne propunem să menținem producția la un nivel ridicat”, a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1231 secunde