Sancțiuni pentru poluarea acvatoriului portuar din Mangalia

312
Sancțiuni pentru poluarea acvatoriului portuar din Mangalia - sanctiunipentru-1623350325.jpg

Articole de la același autor

O echipă mixtă de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu a efectuat o inspecție la șantierul naval Mangalia, ca urmare a unei sesizări referitoare la poluarea apei de mare din zona docurilor de reparații nave.

„Comisarii au constatat că în apa din acvatoriul portuar s-au antrenat reziduuri pe timpul andocării unei nave aflată la reparații în docul nr. 3. Apa folosită la inundarea docului a fost scoasă cu ajutorul pompelor, astfel încât șlamul depus pe fundul docului a fost antrenat, formându-se o spumă amestecată cu nămol. Pentru neconformitățile constatate s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.000 lei. De asemenea, au fost impuse măsuri de remediere și de conformare cu cerințele legale”, a precizat comisarul şef al Gărzii de Mediu Constanţa, Steluţa Popescu.

Potrivit acesteia, ca măsura suplimentară de prevenire a poluării apei mării, în fata porților docurilor de reparaţii au fost montate baraje limitatoare de reținere a poluanților.

Reprezentanţii şantierului au declarat că poluarea a fost cauzată de rafalele de vânt din timpul operaţiunilor de sablare şi că au luat măsuri pentru a remedia problemele. „Acest incident nu are efecte asupra acvatoriului portuar şi nu prezintă risc pentru mediu, Şantierul Naval Damen Mangalia angajându-se imediat să cureţe luciul de apă identificat cu pelicula ce conţine particule rezultate din procesul de sablare”, au explicat aceştia, într-un comunicat de presă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4122 secunde