Bazele şi cluburile sportive din Constanţa, în administrarea primăriei. UMC ar putea pierde sala Hidrotehnica

917
Bazele şi cluburile sportive din Constanţa, în administrarea primăriei. UMC ar putea pierde sala Hidrotehnica - jos-1648752735.jpg

Articole de la același autor

Sala Sporturilor, stadionul Farul, Hotel Sportul, cluburile şi bazele sportive din Constanţa ar putea fi preluate de către autorităţile locale pentru a le preda ulterior Clubului Sportiv Municipal. Aceste proiecte de hotărâre şi alte 58 au fost dezbătute şi supuse votului consilierilor locali constănţeni în cadrul şedinţei ordinare desfăşurate joi, 31 martie.

Întâlnirea a avut loc online, pe o platformă de streaming, şi chiar la debutul şedinţei, consilierul local USR Dumitru Caragheorghe a cerut explicaţii privind motivul pentru care nu a fost organizată fizic. A primit răspunsul chiar de la primarul Vergil Chiţac, care consideră că acest tip de şedinţe sunt un pas spre digitalizarea instituţiei. „Eu am decis pentru că am bănuit că unii oameni sunt la serviciu şi nu se pot deplasa şi pentru că ne-am asumat ca să digitalizăm primăria. Suntem în era digitalizării!”, a precizat edilul.

Pe ordinea de zi s-au aflat şi proiectele de hotărâre privind preluarea mai multor complexe şi baze sportive, a Sălii Sporturilor şi a stadionului Farul din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Sportului în domeniul public al municipiului Constanța. Toate proiectele au fost aprobate cu unanimitate de voturi. Singurele discuţii au fost la proiectul ce priveşte trecerea sălii Hidrotehnica, de pe bulevardul Aurel Vlaicu, din administrarea Universităţii Maritime Constanţa în administrarea autorităţilor locale.

Reprezentanţii UMC au susţinut că au făcut investiţii importante în sala respectivă de când a fost preluat imobilul, în urmă cu 10 ani, şi că sunt deja în stadii avansate altele. „Dorim să nu se modifice actualul administrator, dorim ca în continuare UMC să păstreze administrarea acestui imobil. La preluarea în administrare, clădirea şi întregul imobil erau într-o stare avansată de degradare, erau nefuncționale. Sala de sport nu va mai avea utilităţi şi nu se mai puteau desfăşura activităţi. Peste 400.000 lei au fost investiţi în imobil într-un timp foarte scurt şi a fost redată sala de sport destinaţiei iniţiale. Practic, în momentul de faţă, sala de sport este funcţională, de ea depinde activitatea didactică a UMC, dar a fost menţinută şi pentru şcolile şi cluburile constănţene, cu titlu gratuit”, a precizat directorul UMC, Laurenţiu Sîrbu.



Sala de pe bulevardul Aurel Vlaicu, preluată de CNI


Potrivit acestuia, există deja demersuri făcute pentru ca imobilul să fie preluat de Compania Naţională de Investiţii, pentru a fi reabilitată complet sala de sport, dar şi pentru a fi construit un cămin studenţesc, în imediata vecinătate a acesteia. „În prezent, avem demersuri foarte avansate către CNI pentru două obiective complementare. Este vorba despre consolidarea, reabilitarea şi modernizarea sălii de sport, pentru care avem documente depuse şi banii sunt alocaţi anul acesta, urmând ca obiectivul să fie predat CNI tot anul acesta. Complementar, tot în colaborare cu Ministerul Educaţiei, care are un program naţional integrat cu săli de sport şi cămine pentru studenţi, am propus construirea unui cămin, alipit acestei săli de sport. Ea va putea să găzduiască şi competiţii locale. Avem demersuri foarte avansate pentru finanţarea reabilitării sălii de sport şi a construirii căminului de studenţi”, a subliniat Laurenţiu Sîrbu.

Acesta a mai spus că universitatea urmează să fie evaluată de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior şi ar putea fi depunctată dacă va mai deţine complexul Hidrotehnica. „Pentru vizita ARACIS, trebuie să facem dovada că avem spaţiile necesare pentru învăţământ. Sala de sport este vitală pentru UMC. Am avansat documente către ARACIS, cum că suntem în posesia acestui spaţiu. Am fi puşi într-o situaţie foarte dificilă să explicăm faptul că nu o mai avem”, a mai spus reprezentantul UMC.

Primarul Vergil Chiţac i-a răspuns expunând şi unul dintre motivele pentru care UMC ar putea rămâne fără baza respectivă. „Cu toţii ştim că această sală v-a fost dată în folosinţă printr-o Hotărâre de Guvern acum 10 ani de zile, care a fost condiţionată de realizarea unor investiţii. În acelaşi timp, există un raport al Direcţiei Judeţene a Tineretului şi Sportului care spune că nu v-aţi îndeplinit aceste obligaţii. Nu e treaba mea să judec dacă ceea ce a spus DJTS este adevărat sau dacă dvs. v-aţi îndeplinit aceste obligaţii. Vrem să înfiinţăm un club sportiv municipal în care aducem laolaltă toate secţiile sportive şi vrem să dezvoltăm sportul constănţean. Dacă făceaţi investiţii importante acolo, ar fi fost poate imoral să luăm imobilul. Guvernul va decide dacă va rămâne la dvs. sau dacă ne-o dă nouă spre administrare. În niciunul dintre cazuri nu cred că aveţi de pierdut”, a precizat edilul.

Proiectul a fost aprobat, ulterior, cu 25 de voturi pentru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3651 secunde