USR Constanţa, despre problema câinilor maidanezi: "Trebuie să construim un adăpost modern"

373
USR Constanţa, despre problema câinilor maidanezi:
Parcurile din oraşul Constanţa sunt zilnic luate cu asalt de zeci de câini maidanezi care reprezintă un adevărat pericol pentru societate.

De când vremea s-a mai încălzit, aceştia mişună liberi şi o plimbare prin parc care ar trebui să fie o sursă de relaxare pentru oricine se poate transforma într-o tragedie.

Reprezentanţii USR Constanţa au transmis că pentru înlăturarea acestei probleme ar trebui construit un adăpost pentru animale, cu toate dotările la standarde înalte.

„Este îngrijorător ceea ce se întâmplă și este vizibil pentru toată lumea că numărul câinilor comunitari din Constanța este tot mai mare. USR Constanța a tras mai multe semnale de alarmă cu privire la problema câinilor comunitari de pe raza municipiului, iar consilierii USR au susținut toate proiectele cu privire la această problemă, care au ajuns pe ordinea de zi a Consiliului Local. După cum bine știți, gestionarea problemei câinilor comunitari nu intră în atribuțiile niciunuia dintre membrii USR Constanța din administrația locală, însă suntem de părere că un aspect important este continuarea demersurilor pentru construirea unui adăpost pentru câini la standarde înalte de calitate și confort. În prezent, adăpostul de pe strada Vârful cu Dor nu poate găzdui în cele mai bune condiții toți câinii comunitari capturați pe raza municipiului nostru.

De asemenea, considerăm că programul de sterilizare reprezintă cea mai bună soluție, însă acest lucru trebuie completat și cu demersuri mai bune de conștientizare în rândul cetățenilor că abandonul animalelor este un factor ce duce la înmulțirea lor necontrolată”, au transmis reprezentanţii USR Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8398 secunde