Haite de maidanezi, în Parcul Tăbăcărie. "Sunt părăsiți și uneori devin agresivi!"

2745
2

Articole de la același autor

Constănţenii care au ieşit la plimbare în Parcul Tăbăcărie, zilele acestea, au avut neplăcuta surpriză de a se întâlni cu o haită de maidanezi. Câinii, vreo 20 la număr, par că s-au instalat pe peticele de iarbă dintre alei şi, deşi nu par deranjaţi de oaspeţi, le inspiră teamă trecătorilor. Mai mult decât atât, fac mizerie şi gălăgie.

Cum a ieşit soarele, au ieşit şi câinii comunitari de prin adăposturi şi aproape că au invadat oraşul. Constănţenii se plâng tot mai mult de haitele de maidanezi care au apărut în ultimele săptămâni prin tot municipiul. Mai nou, aceştia au pus stâpânire pe Parcul Tăbăcărie. O mămică a surprins, săptămâna aceasta, o imagine cu 19 – 20 de căţei, tolăniţi la soare pe spaţiul verde, chiar lângă aleile cu bănci. „S-a umplut Constanţa de câini. Nu numai în parc, tot oraşul este plin!”, susţin oamenii. Aceştia se tem să mai meargă cu copiii în parc. „Chiar dacă sunt paşnici, nu te poţi simţi confortabil cu atâtea animale în jurul copiilor. În primul rând, se pot speria de ceva, pot ataca, în al doilea rând, pot fi o sursă de boli”, este de părere o altă mămică.

Oamenii spun că animalele sunt binecunoscute de locuitorii zonei, dar pot apărea şi accidente. „Sunt părăsiţi. Sunt în parc de ani de zile… Generaţie după generaţie… Unii le mai dau mâncare… Mai primesc de la cei care cumpără de la fast-food… Cei care stăm în zonă îi ştim… Cu toate acestea, uneori devin agresivi”, povesteşte Corina. Sunt şi voci care consideră că animalele nu sunt de vină, ci tot oamenii. „Atâtea campanii gratuite de sterilizare, dar lumea nu înţelege. Acestea sunt rezultatele. Acum o să fie omorâţi dacă nu sunt preluaţi de asociaţii şi tot aşa… Suflete nevinovate”, consideră Elvira.

„Se vor intensifica şi capturile de noapte!”

Sesizaţi de ziarul „Cuget Liber”, reprezentanţii Primăriei Constanţa au declarat că se fac periodic acţiuni de capturare a câinilor comunitari în zona respectivă. „În Parcul Tăbăcărie s-a acţionat şi săptămâna aceasta, inclusiv pe străzile adiacente. În perioada următoare se vor intensifica şi capturile de noapte”, au precizat reprezentanţii biroului de presă al municipalităţii.

Potrivit acestora, echipele serviciului de ecarisaj lucrează în ritm susţinut pentru a recupera perioada în care activitatea de capturare a câinilor comunitari a fost sistată. „Serviciul de capturare a câinilor fără stăpân este asigurat de Confort Urban, sub îndrumarea reprezentanţilor Biroului Gestionare Animale Abandonate şi a unui ordin de lucru emis de către aceştia. Echipele serviciului de specialitate au grijă ca patrupedele să fie ridicate de pe domeniul public şi să fie transportate la adăpostul situat pe strada Câmpul cu Flori, nr. 11 (fosta stradă Vârful cu Dor, nr. 5), unde sunt sterilizate şi microcipate”, mai spun cei de la Primăria Constanţa.



Comentează știrea

costin
28 martie 2022
Nimeni nu ridica cainii comunitari in Constanta

Am sunat de 5 ori anul asta la Primarie sa semnalez prezenta unor caini comunitari fara nici un rezultat.

Sica
28 martie 2022
caini

Pentru ca sunt multi care ii pupa in dos pe acesti caini si le favorizeaza inmultirea.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7023 secunde