Atenție, constănţeni, începe stropirea copacilor împotriva dăunătorilor!

136
Atenție, constănţeni, începe stropirea copacilor împotriva dăunătorilor! - xatentieincepestropirea-1648209239.jpg
Pentru a proteja și a favoriza dezvoltarea armonioasă a arborilor și arbuștilor, autorităţile locale din Constanţa vor demara luni, 28 martie, stropirea împotriva dăunătorilor.

„Aceste tratamente, indispensabile pentru combaterea bolilor și dăunătorilor, se vor efectua în tot orașul: parcuri, zone verzi, aliniamente stradale. Substanța folosită, Mospilan, are o eficacitate mare, deține un spectru larg de combatere a dăunătorilor și are o toxicitate redusă pentru arbori și arbuști, pentru om și animale. Tratamentul cu Mospilan rezistă la ploaie, cu condiția ca produsul să se usuce înainte de a începe să plouă. Astfel de acțiuni vor avea loc și în zilele următoare, până când vor fi aplicate tratamente fitosanitare în tot orașul”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Potivit acestora, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2845 secunde