Prefectul Silviu Coșa a convocat Colegiul Prefectural. Ce discuții au avut loc

222
Prefectul Silviu Coșa a convocat Colegiul Prefectural. Ce discuții au avut loc - silviu-1651592026.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 3 mai a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Colegiul Prefectural, în vederea analizării măsurilor pentru îmbunătățirea stării de securitate cibernetică a instituțiilor publice, dar și pentru evaluarea securității cibernetice la nivelul județului Constanța. Întâlnirea face parte dintr-o serie inițiată acum peste un an, care a presupus, printre altele, sesiuni de comunicare și îndrumare pentru conducerea instituțiilor constănțene și pentru personalul responsabil de securitatea IT. 


Totodată, pentru a oferi suportul necesar, reprezentanții Instituției Prefectului au întocmit ghiduri și materiale informative.

Astfel, la demersul Instituției Prefectului, a luat parte și Universitatea „Ovidius” Constanța, prin prorectorul acesteia, lect.univ.dr. Alexandru Bobe, care a prezentat un ghid de soluții și instrumente digitale destinate asigurării securității cibernetice, inclusiv aspecte privind resursa umană, care trebuie instruită pentru a dezvolta reponsabilități în domeniul digitalizării și a securității cibernetice. 


De asemenea, conform noilor directive europene, la nivelul UE vor exista aproximativ 200 de centre care pot asigura servicii gratuite de sprijin a instituțiilor publice, Universitatea „Ovidius” din Constanța fiind unul dintre centrele acreditate.

De asemenea, reprezentanții Instituției Prefectului au arătat că securitatea cibernetică este împărțită în două direcții concrete: protecția tehnologică și componenta procedurală. Prima se referă la investiții care se pot realiza în tehnica folosită pentru protecția IT, iar cea de-a doua poate fi considerată un ghid de bune practici în folosirea instrumentelor digitale, la nivelul instituțiilor publice.


„În primul rând, trebuie să conștientizăm că pericolul cibernetic există, este o realitate care nu poate fi negată și subestimată. În contextul valului de acțiuni de phishing, malware și ransomware care au loc pe teritoriul României, instituțiile publice trebuie pregătite corespunzător, pentru că informația, în general, dacă ajunge în posesia unor persoane sau organizații răuvoitoare, poate fi diseminată în defavoarea intereselor țării. Instituția Prefectului va continua să monitorizeze implementarea tuturor soluțiilor pentru consolidarea securității cibernetice a instituțiilor publice din județul Constanța”, a declarat Silviu-Iulian COȘA, prefectul județului Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9249 secunde