Locuitorii cer autorităţilor un parc în cartierul Compozitorilor. "Nu avem unde să mergem cu copiii!"

1491
3

Articole de la același autor

Visul de a duce o viaţă liniştită, la curte, înconjuraţi de verdeaţă, cu străduţe cochete, cu iarbă tăiată perfect în faţa porţii şi multe locuri de joacă pentru copii, s-a transformat, pentru mulţi dintre constănţenii care au ales cartierul Compozitorilor, într-un adevărat coşmar. De ani de zile trăiesc înconjuraţi de şantiere, cu noroaie până la uşă, căderi de curent şi nici măcar un biet trotuar pe unde să îşi plimbe copiii cu căruciorul. Autorităţile locale au reuşit să asfalteze o parte din străzi şi abia acum se fac planuri pentru un parc.

Mii de familii, majoritatea tinere, s-au mutat, în ultimii ani în cartierul Compozitorilor. Pe măsură ce investitorii imobiliari au dezvoltat noi proiecte, au apărut blocuri, unele mai mici, altele mai mari. Şi încă mai sunt multe în construcţie. Locuitorii zonei se plâng însă de multe neajunsuri, în principal din cauza infrastructurii deficitare. Dar foarte mult îşi doresc spaţii de petrecere a timpului liber, precum parcuri şi locuri de joacă.



„Am tot amânat decizia de a ne muta în Compozitorilor, tocmai cu gândul că se va mai amenaja cartierul. Ştiam de la prieteni de-ai noştri că au tot felul de probleme cu utilităţile, le cădea curentul de câte două, trei ori pe noapte. Mergeau prin noroaie, nu era asfalt pe nicăieri. Dar, până la urmă, când au început să facă străzile, ne-am mutat. Acum ne dorim foarte mult un parc. Nu avem unde să mergem cu copiii. Cel mai apropiat este cel de la Casa de Cultură, dar şi până acolo tot trebuie să mergem cu maşina”, ne-a declarat Ana Popa, o constănţeancă din zona respectivă.



O altă mămică se plânge că nu sunt locuri de joacă şi că sunt nevoite să stea cu copiii lângă bloc, pe pământ. „Nu au unde să meargă cu trotineta, nu au leagăne, tobogane. Stau şi se aleargă pe aici, fără să aibă ce face, unde se juca. Singurul loc este cel de lângă blocurile roşii, care oricum este departe de noi. Mai ales acum, când este frig, ne este greu să ne ducem până acolo. Plus că sunt mulţi copii, spaţiul este mic şi tot timpul este aglomerat”, ne-a spus femeia.



Sunt şi locuitori din cartier care nu au copii, dar tot îşi doresc un parc şi un loc de petrecere a timpului liber. „Nu înţeleg cum, în alte oraşe, primăriile au făcut imediat infrastructură, parcuri, spaţii verzi, în cartierele noi, iar aici nu se poate face nimic. Abia avem nişte biete trotuare, pe unele străzi şi câţiva copaci, mulţi puşi de rezidenţi. Vrem un parc, să ieşim să luăm aer, să ne plimbăm pe jos, să mergem cu bicicleta. De aici nu ai unde să mergi cu bicicleta, pentru că pe bulevardul Aurel Vlaicu sunt lucrări, este aglomerat, pe Baba Novac este strada îngustă şi nu au loc şi şoferii şi bicicliştii, iar de pe Soveja trebuie să mergi până în Parcul Tăbăcărie, fără pistă de biciclete, ceea ce este destul de periculos”, s-a plâns un alt constănţean ce locuieşte de mai bine de cinci ani în Compozitorilor.



Planuri mari, paşi mărunţi

Consilierii locali constănţeni au aprobat, în luna februarie, alocarea unei sume în bugetul local, pentru demararea studiului de fezabilitate pentru construirea unui parc în cartierul Compozitorilor. Decizia vine la câteva luni după ce city-managerul municipiului Constanţa, Felicia Ovanesian, a anunţat public că autorităţile urmează să amenajeze un parc în locul actualei locaţii RAR. Aceasta a mai dat termen un an de zile pentru a fi realizat proiectul tehnic şi pentru a organiza licitaţia pentru amenajarea efectivă a parcului. Deocamdată, din luna octombrie 2021, când a fost făcut anunţul, şi până în prezent, nu s-a concretizat nimic.



Comentează știrea

Gicu
16 martie 2022
parcuri

Domnilor cand ati cumparat in acea zona nu ati vazut ca nu aveti parc? Pentru uni ca dumneavoastra si alti bine inteles care platesc pentru acele apartamente fara parcuri , parcari etc , acesti asa zisi dezvoltatori infractori construiesc dupa bunul plac............iar nea arhitectul sef al Constantei accepta pentru ca ........stiti dumveavoastra de ce .

Seba
17 martie 2022
Parc in Compzitorilo

Vai ce surpriză neplăcută să ieși din propria vilă și să dai cu nasul direct în vila lui vecinul. Cum poate primăria să fie atât de nedreaptă să nu planteze un parc între vilele lor? Îi invităm pe respectabilii locuitori din cartierul Compozitor să vină în parcul din cartierul Coiciu, din Mdeea sau din Tomis plus.

Lica
17 martie 2022
Parc in curte nu are?

Ce nedreptate faci Seba cum sa ii trimiti pe distinsi domni din Compozitoriilor in Medeea. Pai cum ramane cu prestanta lor...........

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4627 secunde