Taximetriștii din Constanța amenință din nou cu proteste. "Am fost lăsați de izbeliște!"

2916
1

Articole de la același autor

Taximetriștii din Constanța sunt deciși să organizeze proteste în stradă în luna martie, dacă autoritățile locale nu vor începe să respecte prevederile regulamentului pentru funcționarea serviciului de taxi. Una dintre supărările lor vizează faptul că, în ciuda numeroaselor discuții purtate anul trecut pe marginea regulamentului și a faptului că s-a ajuns la o înțelegere, în continuare sunt desființate stații de taxi fără hotărâri de Consiliu Local.

Anul 2021 a fost unul plin de probleme pentru taximetriștii constănțeni. Pe fondul reducerii numărului clienților, din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse în contextul acesteia, luni bune mulți au trăit cu nesiguranța zilei de mâine, cu teama că autoritățile vor reduce numărul de taximetre de pe străzi. Luni bune au fost purtate discuții între autoritățile locale și reprezentanții firmelor de taximetrie din municipiu, ba chiar pe ultima sută de metri orașul a fost împânzit de mașinile galbene, într-un amplu protest prin care șoferii cereau să le fie auzite și respectate doleanțele. Într-un final, regulamentul pentru funcționarea serviciului de taxi din municipiul Constanța a fost pus pe hârtie într-o formă acceptată de toată lumea și aprobat de Consiliul Local Constanța.

Stații de taxi desființate, în contextul lucrărilor de pe arterele orașului

Timpul a trecut, dar taximetriștii constată că prevederile regulamentului, atât de dezbătut și contestat, nu sunt puse în aplicare. Nemulțumirea oamenilor este că, în contextul lucrărilor de reabilitare de pe mai multe artere din municipiul Constanța, au fost desființate stații de taxi și nu există nicio speranță că vor fi reînființate după încheierea reparațiilor stradale.

„Primăria încalcă regulamentul. Sunt realizate reparații ale carosabilului în mai multe zone, iar stațiile de taxi au fost anulate fără respectarea prevederilor legale. Înființarea și desființarea stațiilor de taxi trebuie realizate prin hotărâre de Consiliu Local. Acestea au fost desființate, iar după terminarea lucrărilor nu vor fi reînființate”, ne-a declarat Sorin Coadă, președintele Camerei Taximetriștilor Constanța. „Au fost anulate stațiile de taxi de la Antoniadis, de pe strada I.G. Duca, de la Lupoaică; la Poarta 2 stația de taxi a fost micșorată. Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu s-a discutat că stația de taxiuri va fi mutată pe o stradă adiacentă, nu s-a întâmplat acest lucru”, a arătat Sorin Coadă. Aceeași situație se întâlnește și pe bulevardul Mamaia, unde au dispărut stațiile de taxi.


Drept pentru care, reprezentantul taximetriștilor a afirmat că se are în vedere declanșarea de proteste, în luna martie, dacă autoritățile locale nu își vor îndrepta atenția spre doleanțele lor. „Taximetriștii au fost lăsați de izbeliște!”, a arătat Sorin Coadă. 



Comentează știrea

Ion
7 martie 2022
tit tit

Mie mi-ar fi rusine sa fiu taximetrist.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8992 secunde