Ce proiecte au votat consilierii locali. Aihan Omer, cetățean de onoare al Constanței

1000
Ce proiecte au votat consilierii locali. Aihan Omer, cetățean de onoare al Constanței - fondsedinta-1646069690.jpg
Aleşii locali din Constanţa s-au reunit luni în şedinţă ordinară de Consiliu Local. Pe ordinea de zi au fost 38 de proiecte, iar pe ordinea de zi suplimentară s-au aflat cinci proiecte. Acestea au fost, pe rând, dezbătute şi apoi votate de către consilieri. Liderul grupului PSD în CL, Costin Răsăuţeanu, a lipsit motivat de la şedinţă din cauza unor probleme personale.

Printre cele 38 de proiecte de hotărâre au existat şi unele extrem de importante pe baza cărora s-a discutat mai amănunţit. Unul dintre aceste proiecte a făcut referire la persoana fostului handbalist, actual antrenor de handbal, Aihan Omer, care ar putea să devină „Cetăţean de Onoare” al municipiului Constanţa. În acest context, liderul USR-PLUS Constanţa, Dumitru Caragheorghe, nu este de acord cu acest lucru, din cauza faptului că antrenorul a fost implicat într-un scandal de corupţie în urmă cu ceva timp.

„Apreciez ceea ce a făcut domnul Aihan Omer pe plan sportiv, însă va trebui să fim atenţi şi să ne dăm seama dacă este moral ca dânsul să primească un asemenea titlu. Un om care a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Handbal pentru corupţie şi cinci ani nu a avut voie să mai antreneze vreo echipă, nu cred că merită acest titlu”, a explicat Dumitru Caragheorghe.

Consilierul local Ateş Casimceali a avut imediat o reacţie prin care a ţinut să îl contrazică pe Dumitru Caragheorghe.

„Cred că ar trebui să ne aducem aminte că Aihan Omer este deja cetăţean de onoare al oraşului Reşiţa. Dacă luăm toate performanţele pe care le-a reuşit la echipele de club pe care le-a antrenat, dar şi la echipele naţionale ale României, vedem că merită acest titlu”, a spus Ateş Casimceali.

În cele din urmă, proiectul a trecut cu 18 voturi pentru şi opt împotrivă.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Societății Termoficare Constanța SRL şi proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 49/2021 privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului Constanța și a anexelor aferente, prin atribuire directă către Societatea Termoficare Constanța SRL, s-au aflat şi ele pe ordinea de zi şi au fost aprobate cu 26 de voturi pentru.

Aleşii locali se gândesc şi la tinerii din Constanţa, astfel că pe ordinea de zi a existat proiectul de hotărâre privind repartizarea unor locuințe pentru tineri, construite prin programele A.N.L. destinate închirierii, situate pe raza municipiului Constanța, acesta fiind aprobat cu 26 de voturi pentru.

Proiectul de hotărâre pentru desemnarea unor reprezentanți ai Consiliului Local al Municipiului Constanța în Comisia de evaluare a probei de interviu privind concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar a fost dezbătut şi votat de către consilieri.

PNL a venit cu propunerea ca Nicolae Constantin să fie titular, iar Ateş Casimceali supleant şi Marian Nazîru titular, în timp ce Mihaela Andrei supleant.

Propunerea celor de la USR-PLUS nu s-a lăsat aşteptată şi astfel aceştia i-au propus pe Romeo Stavăr şi Mihai Ochiuleţ titulari şi pe Cristiana Popescu şi Iulian Călin, supleanţi.

PSD a propus-o pe Claudia Dobre titular şi pe Dede Perodin supleant.

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele care s-au aflat luni pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Local. Aşa cum se întâmplă în ultima vreme, şedinţa s-a desfăşurat prin intermediul unei platforme online din cauza pandemiei de COVID-19.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4494 secunde