Reţeaua termică din Constanţa, modernizată cu fonduri europene

331
Reţeaua termică din Constanţa, modernizată cu fonduri europene - reteauatermica-1644520294.jpg
Aproape că nu este zi ca să apară avarii pe bătrânele reţele de termoficare din municipiul Constanţa. Zilnic, mii şi mii de constănţeni stau în frig şi fără apă caldă, pentru că ţevile vechi cedează şi sunt apoi peticite rând pe rând.

Autorităţile locale constănţene au demarat refacerea întregii reţele termice din oraş. Lucrările se desfăşoară în două etape şi sunt finanţate din fonduri europene.

Prima etapă, cu primele tronsoane de conducte reabilitate, ar putea începe în vară şi să fie gata vara următoare. Primarul Vergil Chiţac a anunţat, săptămâna aceasta, că a fost semnat şi contractul de finanţare pentru cea de-a doua etapă. „Am mai făcut un pas foarte important în proiectul nostru de modernizare a sistemului de încălzire centralizată din Constanța. Am semnat contractul de finanțare ce ne va permite să implementăm etapa a doua a proiectului. Valoarea totală a acestuia este de 116 milioane de lei (inclusiv TVA), dintre care 97,8 milioane de lei o reprezintă valoarea eligibilă. Proiectul a fost depus și aprobat la finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020”, a precizat edilul.

Potrivit acestuia, în etapa a doua, se reabilitează tronsoane de rețea termică primară din magistrala II de termoficare, ce însumează 12,716 km de traseu de conducte, respectiv 25,432 km conducte, precum și reabilitarea de vane, cămine, înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar de la intrarea în punctele termice. Se va porni de la CET – străzile Cumpenei, Dezrobirii, Soveja și străzile adiacente din zona Tomis Nord.

„De asemenea, am semnat și contractul pentru lucrările aferente primei etape a proiectului. Urmează etapa de proiectare de trei luni, apoi execuția propriu-zisă a lucrărilor în următoarele 12 luni”, a mai spus primarul Vergil Chiţac.Pagina a fost generata in 0.5497 secunde