350 de locuri disponibile în creşe. Cât vor plăti părinţii constănţeni pe zi

994
350 de locuri disponibile în creşe. Cât vor plăti părinţii constănţeni pe zi - fondcatvorplatiparintiicrese-1643133132.jpg

Articole de la același autor

Doar 350 de locuri sunt disponibile, în 2022, în creşele din municipiul Constanţa. Părinţii vor plăti în continuare contribuţia zilnică în funcţie de venituri, cu valori cuprinse între 2,36 lei şi 9,46 lei. Această sumă acoperă doar o mică parte din costurile de îngrijire în creşă, restul fiind suportată de la bugetul local.



Consilierii locali constănţeni vor aproba, săptămâna viitoare, cuantumul sumei pe care trebuie să o achite părinţii care au copii la una dintre creşele de stat. Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a lunii ianuarie este inclus proiectul de hotărâre privind aprobarea costului mediu lunar de întreţinere a contribuţiei părinţilor sau reprezentanţilor legali pentru copiii care frecventează creşele din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Constanţa, pentru anul 2022. Astfel, conform calculelor, cuantumul este de 958,37 lei de copil, pe lună. Valoarea contribuţiei părinţilor se stabileşte în funcţie de veniturile familiei. Cei care au un venit mediu lunar brut cumulat de peste 700 lei vor plăti 9,46 lei pe zi, dacă au un singur copil, sau 4,73 lei pe zi, de fiecare, dacă au doi sau mai mulţi copii. De asemenea, familiile cu venituri reduse, între 225 şi 699 lei, vor achita 4,73 lei pe zi pentru un copil sau 2,36 lei pe zi dacă au doi sau mai mulţi copii.

„Având în vedere că în anul 2021 numărul mediu de copii care au frecventat creşa a fost de 223, costul mediu zilnic pentru un copil în creşă se calculează raportând cheltuielile totale, 1.549.895,99 lei la numărul mediu zilnic de copii, respectiv la numărul de zile lucrătoare din anul 2021 în care a funcţionat creşa (223 zile lucrătoare), rezultând un cost mediu de 47,28 lei pe zi pentru fiecare copil prezent şi un cost mediu lunar de întreţinere în cuantum de 958,37 lei zi de copil, corespunzător unui număr mediu de 20,27 zile lucrătoare din luna în care a funcţionat creşa”, a precizat primarul Vergil Chiţac în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

De asemenea, documentul face referire şi la numărul de locuri din creşe, fiind aprobate, pentru anul 2022, 350 de locuri disponibile. În măsura în care, în perioada următoare, se vor finaliza unele lucrări de reabilitare la unităţile care se află, în prezent, în şantier, numărul de locuri va fi suplimentat. De asemenea, în cursul anului trecut, autorităţile locale şi-au prezentat disponibilitatea de a închiria spaţii în care să poată funcţiona creşe, dar, deocamdată, a fost încheiat un singur contract, pentru un imobil de pe strada I.C. Brătianu, care, între timp, a şi fost dat în folosinţă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3453 secunde