Strada pe care pietonii sunt în pericol. „Riscăm în orice moment să ajungem sub roțile unei mașini!”

3168
2

Articole de la același autor

Traficul rutier în Constanța este infernal, indiferent că este vară sau iarnă. În aceste condiții, locuitorii de pe strada Ștefăniță Vodă acuză autoritățile că nu se preocupă de siguranța pietonilor. De ani buni, constănțenii care locuiesc în zona respectivă se tem că vor ajunge sub roțile vreunei mașini, fiind nevoiți să circule pe carosabil, trotuarele fiind „sub stăpânirea” vehiculelor staționate, pentru a ajunge la cele mai apropiate treceri de pietoni.

Resistematizarea rutieră a municipiului Constanța, realizată în ultimii ani – și încă supusă modificărilor, după cum au arătat autoritățile locale! – pune la grea încercare nervii participanților la trafic, zi de zi. Implementarea sensurilor unice pe zeci de străduțe, montarea stâlpișorilor pentru a elibera trotuarele au fost măsuri luate în scopul fluidizării circulației. Efectul nu a fost însă cel scontat, acuză atât șoferii, cât și pietonii.



Pe lângă aceste măsuri, ar fi mai necesare altele, precum montarea unor treceri de pietoni în zone intens circulate, atrag atenția constănțenii. O astfel de sesizare a parvenit redactorilor „Cuget Liber” de la o locatară din zona Euromaterna a municipiului Constanța, mai precis de pe strada Ștefăniță Vodă.



Femeia spune că drumul spre locul de muncă și înapoi spre casă este unul în care localnicilor din zonă le sunt puse în pericol siguranța și viața. „Locuiesc pe strada Ștefăniță Vodă, vizavi de unitatea militară. Pentru a ajunge la cea mai apropiată stație de autobuz suntem nevoiți să mergem pe carosabil până la trecerile de pietoni sau să traversăm neregulamentar. În ambele situații, ne punem viața în pericol. Sunt copii care merg la școală, bătrâni care au nevoie să ajungă la doctor! Cele mai apropiate treceri de pietoni sunt la câteva zeci de metri depărtare: la intersecția dintre strada Ștefăniță Vodă și bulevardul Aurel Vlaicu și la intersecția cu strada Tulcei. Accesul către aceste treceri de pietoni este plin de obstacole, de mașini staționate pe trotuar de o parte și cealaltă a străzii. În zonă au fost montați stâlpișori, dar pe porțiuni reduse, astfel că trotuarele sunt în continuare stăpânite de vehicule. Dacă o persoană se mai strecoară printre mașini, o mămică cu un bebeluș în cărucior și un copilaș de mână ce poate să facă? Să meargă pe carosabil!”, reclamă Dorina Voicu.



Cititoarea „Cuget Liber” a subliniat că în zona respectivă au loc frecvent accidente rutiere, cărora le cad victime pietonii. „Chiar săptămâna trecută a fost lovită de mașină o fetiță, când se întorcea de la școală. Nu este primul caz, frecvent au loc astfel de accidente. Pentru că strada este intens circulată, pietonii nu au altă variantă decât să traverseze prin loc nepermis. Repet, opțiunile sunt: mergi pe carosabil până la trecerea de pietoni aflată la câteva zeci de metri distanță sau traversezi prin loc nepermis. În ambele variante poți fi luat pe capotă de o mașină!”, a adăugat femeia. Aceasta a arătat că este necesară realizarea unei treceri de pietoni în zonă și montarea de limitatoare de viteză.



Referitor la problema semnalată, reprezentanții Primăriei Constanța au arătat că cetățenii interesați trebuie să se adreseze autorității locale, mai precis comisiei de circulație, cu o solicitare, care va fi analizată și se va decide în consecință. 



Comentează știrea

Iulian Vornicu
19 ianuarie 2022
Trecere de pietoni

Dar nu mai bine trasăm câte o trecere de pietoni la fiecare scară de bloc? Asta așa ca să fie mulțumiți toți boșorogii care umblă bezmetic toată ziua prin oraș.

Pt iulian
19 ianuarie 2022
Pietoni

Vorbești aiurea. E distanță de aproape 1 km între cele 2 treceri de pietoni, cea de la intersecția cu Tulcei și cea de la Kaufland. E nevoie musai de încă una in Zona spitalului euromaterna și centrului de radioterapie. Nu realizezi cati oameni merg acolo ?!

Pagina a fost generata in 0.5733 secunde