Două creşe noi vor fi construite în cartierele Palazu Mare şi Tomis Nord

189
Două creşe noi vor fi construite în cartierele Palazu Mare şi Tomis Nord - fondcresenoi2-1642618086.jpg
Două creşe noi vor fi construite în Constanţa, în zone ale municipiului unde populaţia a devenit tot mai numeroasă şi a crescut foarte mult nevoia familiilor de a avea cu cine să îşi lase copiii cât părinţii sunt la serviciu. Este vorba despre cartierul Palazu Mare şi cartierul Tomis Nord - bulevardul Aurel Vlaicu.

Consilierii locali constănţeni au aprobat miercuri, 19 ianuarie, predarea, către Compania Naţională de Investiţii, a două amplasamente, unde vor fi ridicate cele două creşe, astfel încât în perioada următoare să fie demarate procedurile pentru realizarea proiectelor şi contractarea lucrărilor de construcţie. Proiectele au fost votate în cadrul unei şedinţe extraordinare care s-a desfășurat online.

Este vorba despre Proiectul de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții „CNI" - S.A. a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii Proiect TIP „Construire creșă mică, str. Tineretului nr. 23, loc. Palazu Mare, municipiul Constanța” şi Proiectul de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții „CNI" - S.A. a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii Proiect TIP „Construire creșă mică, Bd. Aurel Vlaicu, zona Târg Săptămânal, Vama, municipiul Constanța”. Ambele proiecte au fost aprobate cu unanimitate de voturi.

Cele două creşe vor fi construite în cartierul Palazu Mare, pe un teren de aproximativ 3.134 metri pătraţi, respectiv pe bulevardul Aurel Vlaicu, în apropiere de fostul Târg săptămânal, pe un teren de aproximativ 3.124 metri pătraţi. „La propunerea noastră, Guvernul a alocat 370 de milioane de euro, din fondul pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru construcția creșelor. Sprijinirea familiilor, încurajarea natalității și susținerea tinerelor mame în întoarcerea lor pe piața forței de muncă după concediul de creștere a copilului reprezintă o prioritate pentru noi. Vom demara lucrările de construcție la sfârșitul acestui an”, a anunţat, la finele lui 2021, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Trei creşe, în plină reabilitare

Între timp, trei din cele şase creşe din municipiu sunt în pline lucrări de reabilitare, modernizare şi mansardare, pentru a le fi mărită capacitatea. Acestea ar trebui să fie gata în următoarele luni, pentru a-i primi pe micuţi cât mai curând. Tocmai de aceea, viceprimarul Ionuţ Rusu a vizitat, recent, şantierele în derulare. „Am demarat inspecţii la cele două creşe, Delfinaşul şi Lumea Poveştilor, supuse lucrărilor de reabilitare şi modernizare. Termenele depăşite sau deficienţele în asigurarea circuitelor funcţionale sunt elemente pe care nu le pot accepta, oricare ar fi cauza, mai ales că este vorba de copiii care nu pot beneficia de servicii sociale de calitate. Fie că vorbim de refacerea parcărilor, de cimitire, de servicii sociale, toleranţa va fi zero faţă de cei care caută scuze pentru neîndeplinirea obiectivelor. Inspecţiile vor continua”, a anunţat viceprimarul Ionuţ Rusu.

Măsurile vin ca urmare a crizei locurilor în creşe din ultimii ani, când cererile părinţilor au fost chiar şi de trei ori mai mari decât disponibilităţile.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4376 secunde