Edilul Vergil Chițac: „Au fost depuse patru oferte pentru lucrările de restaurare a Casei Embiricos”

325
Edilul Vergil Chițac: „Au fost depuse patru oferte pentru lucrările de restaurare a Casei Embiricos” - patruofertedepuse-1643039457.jpg
Patru oferte au fost depuse, la finele săptămânii trecute, pentru execuţia lucrărilor de restaurare a Casei Embiricos, unde va funcţiona viitorul incubator de afaceri din municipiul Constanţa. Lucrările vor fi realizate cu fonduri europene. Vestea bună vine după alte două licitaţii la care nu s-a prezentant nicio companie de construcţii.

Anunţul a fost făcut de primarul Vergil Chiţac, care a subliniat că procedurile vor fi urmate cât mai repede posibil, pentru ca proiectul să demareze în cel mai scurt timp.

„Am mai făcut un pas important în ceea ce privește crearea sediului noului incubator de afaceri. Vineri (n.r. – 22 ianuarie 2022) a fost ultima zi pentru depunerea documentațiilor tehnico-financiare și au fost depuse nu mai puțin de patru oferte pentru execuția lucrărilor, din partea a patru asocieri private. Interesul manifestat pentru proiect este îmbucurător, mai ales că vine după alte două proceduri de licitație în care nu a fost depusă nici măcar o ofertă. Numărul mare de oferte vădește creșterea încrederii operatorilor în legalitatea procedurilor de achiziții desfășurate de Primăria Constanța”, a precizat edilul.

Potrivit acestuia, lucrările au în vedere consolidarea și reabilitarea imobilului Casa Embiricos - fostul Palat al Navigației, situat în zona peninsulară a Constanței, pe strada Nicolae Titulescu, nr. 13, și aflat într-o stare avansată de degradare. „Mai exact, vorbim despre lucrări de consolidare a structurii de rezistență, de înlocuire a instalațiilor sanitare interioare și exterioare, a celor termice și electrice, lucrări de arhitectură și de montaj de echipamente, printre care și un lift hidraulic. Astfel, clădirea se va transforma în incubator de afaceri, ținta finală fiind aceea de a deveni primul hub regional destinat industriilor creative pentru antreprenorii din sud-estul României”, a mai spus primarul Vergil Chiţac.

Proiectul are o valoare de 12,5 milioane de lei (fără TVA) și este finanțat prin fonduri europene prin POR 2014-2020. „Pentru a putea demara lucrările cât mai repede, urmează ca aparatul de specialitate să se ocupe de evaluarea celor patru oferte și să o finalizeze, sperăm noi, cât mai curând posibil. În acest fel, ne dorim să încurajăm antreprenoriatul și dinamica economică a Constanței și să le oferim condițiile de bază pentru dezvoltarea tinerilor și tuturor acelora care aleg acest drum. Ajutându-i pe ei să crească, creștem și noi”, a completat primarul Constanţei. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1454 secunde