Încep exproprierile pentru reamenajarea zonei Delfinariu. Despăgubiri de peste 105.000 euro

5909
2
Încep exproprierile pentru reamenajarea zonei Delfinariu. Despăgubiri de peste 105.000 euro - fondincepexproprierile1-1644000623.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile locale din Constanţa vor să modernizeze bulevardul Mamaia şi să reamenajeze toată zona de la intersecţia de la Delfinariu. Vor fi reconfigurate trotuarele, staţiile de autobuz şi de taxiuri. O parte din terenul vizat este proprietate privată şi va fi expropriat, deţinătorii urmând să primească sume la preţul pieţei.

Proiectul de „Amenajare a zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii prin fluidizarea circulației pe bd. Mamaia, municipiul Constanța” a fost demarat în anul 2020, de administraţia Făgădău. Potrivit referatului de aprobare, zona adiacentă Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii prezintă disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte desfăşurarea traficului, având în vedere mai ales perioada sezonului estival, când există un flux mare de turişti în această zonă.

„Starea actuală a zonei îngreunează accesul autobuzelor în staţie, întrucât, în momentul de faţă, staţionează taxiuri, iar pe perioada sezonului estival staţionează şi autocarele cu turiştii care vizitează complexul. Amenajarea zonei este impusă de necesitatea sporirii siguranţei circulaţiei auto şi pietonale, eliminarea blocajelor, fluidizarea circulaţiei, îmbunătăţirea imaginii urbanistice”, este precizat în raport.

Terenul unde se vor face amenajări are o suprafaţă de 1.700 mp, din care aproximativ 920 mp sunt proprietăţi private şi restul aparţine domeniului public al municipiului Constanţa. La finele lunii ianuarie 2021, primarul Vergil Chiţac a semnat dispoziţia pentru exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiţii de utilitate publică şi de interes local. Este vorba despre trei terenuri, aflate pe bulevardul Mamaia, chiar în apropierea intrării către complexul muzeal. Un teren de 400 mp aparţine societăţii Valrom Invest SRL, pentru care va primi suma de 42.000 euro. Celelalte două terenuri, 307 mp, respectiv 300 mp, aparţin unei persoane fizice. Sumele pentru expropriere sunt de 32.235 euro, respectiv 31.500 euro. Până pe 15 februarie 2022, titularii dreptului de proprietate trebuie să înregistreze la secretariatul Consiliului Local al Municipiului Constanţa cererea pentru acordarea despăgubirilor.

Modernizare şi trafic fluidizat

Ulterior, vor fi demarate procedurile pentru începerea propriu-zisă a lucrărilor de refacere a zonei. Potrivit proiectului, prin aceste amenajări va creşte confortul participanţilor la trafic atât pentru cei locali, cât şi pentru cei în tranzit, iar în mod deosebit va avea un efect superior asupra fluenţei traficului din zonă în perioada estivală. De asemenea, prin proiect se asigură creşterea calităţii serviciilor într-o staţiune turistică de nivel european.



Comentează știrea

Dan
5 februarie 2022
Protest

Poate pe mp, sa-si vanda casa Chițac cu 45.000 eu ! Au tupeu maxim porcii astia, cu 45000 eu nu cumperi nicio garsoniera in Cta , dar' mite 400 mp teren intravilan. Niste jigodii, sa-i dea in judecata expropriații ! Si valoarea prejudiciului care este , pt ca o despagubire pt expropriere se compune din contravaloarea imobiliara si prejudiciul creat. Si cum au ajuns pla valorile astea , pe ce criterii au calculat sumele astea derizorii escrocii ?

Cta
5 februarie 2022
Investitie proasta, marca Chițac

Chițac anunța ca va reamenaja peronul din fața Gării. F bine , este necesar , dar vor sa faca acolo si o parcare supraetajată , o monstruozitate care va costa enorm. De ce , pt a putea spune .." ia uitati-va cate locuri de parcare noi am facut ..." . O tampenie demna de un apvist expirat , facut la apelul bocancului. Ok , in zona trebuie o parcare , dar nu de dimensiunile astea si la banii astia. Oricine analizeaza traficul din fata Garii va observa ca 90 % dintre masini sunt dube, microbuze si autobuze, in tranzit. Lor li se aduaga permanent cateva zeci de taxiuri, de aici aglomeratia de auto. Masinile particulare sunt ptutine pt ca zona Garii este de tranzit, nu rezidential. Cu banii astia mai bine fac o parcare supretajata la Poarta 2, in Mamaia, in Tomis 3 sau in zona Groapa. Bă primar de muhaia, știi măcar pe vin zonele astea in oraș? Idiot fudul ce ești, tu și Gabi Stan,2 prosti care vor sa " stea in fața" .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5985 secunde