Durerile de cap sunt provocate, uneori, și de tuse

163
Durerile de cap sunt provocate, uneori, și de tuse - dureridecap2-1644520603.jpg

Articole de la același autor

Mulți oameni nu știu că există diferite tipuri de durere de cap, care sunt declanşate de tuse. Chiar și așa, trebuie să știți că acestea sunt, în general, rezultatul unei probleme fizice anterioare și nu sunt mereu periculoase.

Potrivit dr. Anca Bobeanu, ele se produc fie din cauza încordării în timpul unui puseu de tuse extrem de uscată, fie din cauza unei tuse persistente care se manifestă de mai mult timp. Indiferent de situație, din punct de vedere fizic, durerile de cap cauzate de tuse sunt uşor de explicat. De ce? Pentru că acestea apar deoarece tusea generează presiune în partea superioară a corpului, în zone precum pieptul, gâtul şi capul. Aşadar, presiunea care apare des în aceste zone duce la declanşarea durerilor de cap. Cum spuneam, acest tip de cefalee nu este periculos şi dispare de la sine, dar cel mai bine este să consultați un medic.

Partea bună a lucrurilor este că această durere de cap declanşată de tuse nu este foarte des întâlnită, ci apare, deseori, corelată cu efortul pe care îl depuneți atunci când tuşiți sau cu alte eforturi similare, cum ar fi strănutul, cântatul, suflarea nasului, râsul, plânsul şi chiar mişcările intestinale. Mai mult decât atât, aceste tipuri de dureri de cap declanşate de tuse se încadrează în două categorii: cele primare, care, atunci când se manifestă, durează puţin și cele secundare, care apar ca urmare a problemelor cerebrale. Mare atenție! Acestea sunt extrem de periculoase şi pot necesita o intervenţie chirurgicală, fiind cauzate de anumite boli. Totuși, durerile pot fi cauzate și de astm, mai ales atunci când tusea este seacă, ori de sinuzită, aceasta provocând presiune în sinusuri şi ducând adesea la dureri de cap.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4033 secunde