Excelența în afaceri a fost premiată la Topul județean al firmelor constănțene pe anul 2021

2138
Excelența în afaceri a fost premiată la Topul județean al firmelor constănțene pe anul 2021 - fondexcelentainafaceripremiatala-1666898012.JPG

Articole de la același autor

Evenimentul economic cel mai important al lunii octombrie îl reprezintă, fără îndoială, lansarea Topului societăților comerciale din județul Constanța, pe anul 2021. Ajuns la a XXIX-a ediție, clasamentul realizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța se bucură de un mare interes din partea mediului de afaceri.

Prezența pe podium are nu doar valoare sentimentală, ci și una materială. O diplomă de top dă strălucire și greutate cărții de vizită a firmei în relațiile comerciale. Dacă în anii 2020 și 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, CCINA a fost nevoită să organizeze festivitatea „Topul firmelor din județul Constanța” în format on-line, de această dată evenimentul s-a desfășurat în format fizic.

Joi, 27 octombrie 2022, la festivitatea de premiere găzduită de complexul „Aristocratos Ballroom” din Mamaia, au fost prezenți oameni de afaceri, oficialități locale, reprezentanți ai partenerilor și sponsorilor care au contribuit la organizarea evenimentului și ziariști. Printre invitații de marcă s-au aflat: Silviu-Iulian Coșa – prefectul județului Constanța, Mihai Lupu – președintele Consiliului Județean și Ionuț Rusu – viceprimarul municipiului Constanța, participarea lor fiind o dovadă a creșterii interesului administrației publice față de evoluția și problemele mediului de afaceri local.

Festivitatea a fost deschisă de Ruxandra Serescu – directorul general al CCINA, cuvântul fiind preluat apoi de Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României și al CCINA Constanța. Acesta a precizat că, din totalul de 32.527 de societăți din județul Constanța care au depus bilanțurile financiar-contabile pentru anul 2021, au fost selectate, pentru Topul județean, 11.347 de societăți care au îndeplinit criteriile cuprinse în metodologia aprobată de comisia constituită la nivel național. Acestea reprezintă șapte domenii de activitate economică, divizate în 377 de subdomenii.

Pentru anul 2021, au depus bilanțuri financiar-contabile un număr de 32.527 de societăți din județul Constanța, cu 872 mai multe decât în anul precedent, cu 2.101 mai multe decât în anul 2019, cu 3.303 mai multe decât în anul 2018 și cu 4.236 mai multe decât în anul 2017, a afirmat Daraban.

Indicatorii generali utilizați pentru ierarhizarea societăților au fost: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.

Pe primele trei locuri, în Topul județean al anului 2021, s-au clasat 1.616 societăți, față de 1.501 în anul anterior, clasificate în cadrul fiecărui subdomeniu de activitate.

De asemenea, catalogul editat cu acest prilej include și clasamentele cuprinzând primele 100 de firme după cifra de afaceri, respectiv după profitul din exploatare. Topul județean al societăților clasate pe primele cinci locuri cuprinde 2.261 de firme.

În cadrul festivității, au fost acordate 141 de trofee de excelență firmelor clasate pe primul loc la ultimele cinci ediții ale Topului județean (2017, 2018, 2019, 2020 și 2021). Printre acestea se numără: Celco SA, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, FCV Farul Constanța SA, Rel Syspro SRL, CMA Ships Romania SRL, Canopus Star SRL, Agritrans Service International SRL, Ameropa Grains SA, Duro SRL, Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră SA, Utilnavorep, Zip Escort SRL și altele.

Organizatorii au acordat premii speciale Companiei Rompetrol Rafinare SA - care a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri în anul 2021 - și Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța - care a obținut cel mai mare profit brut.

Evenimentul a scos în evidență faptul că județul Constanța are o economie puternică, dinamică și diversificată, cu un număr mare de companii performante, capabile să facă față schimbărilor și provocărilor din următorii ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5426 secunde