Noi expoziții de carte la Biblioteca Județeană

274
Biblioteca Județeană "I.N. Roman" găzduiește, în această perioadă, două expoziții de carte.
Prima dintre ele este așezată sub cuvântul lui Eminescu – "Puțin vin bun ascute mintea. Mai mult o tocește", fiind dedicată tradiției vinului în țara noastră. "Fiecare găsește în vin ceea ce merită. Cei mai mulți l-au preamărit, alții, puțini la număr, i-au iscat vorbe de ocară, rămase însă stinghere în neputința lor. Dincolo de laudă sau de hulă, fabuloasa lor existență se confundă adesea cu însăși istoria omului. Au biruit și au suferit împreună, neîntrerupt s-au civilizat reciproc. Românii sunt de-o nobilă rădăcină cu vița-de-vie. O obârșie privilegiată, un destin strălucitor. Via și vinul, prin tot ceea ce înseamnă ele, au formidabila putere a unora dintre cele mai neclintite argumente ale permanenței și continuității noastre pe aceste meleaguri", spune Mihaela Pița, realizatoarea expoziției.
Expoziția de carte este deschisă vizitatorilor până pe 31 octombrie, la etajul 1 al bibliotecii.
O altă expoziție de carte, realizată de Gelu Culicea, șef de secție în cadrul Bibliotecii, celebrează împlinirea a 95 de ani de la nașterea istoricului român Ștefan Pascu.
"Istoric de prestigiu, cu o bogată și variată activitate în domeniul istoriei medii și moderne a patriei noastre, precum și în cel al editării izvoarelor, Ștefan Pascu a cunoscut ca nimeni altul faptele istoriei. Opera lui este caracterizată prin bogăția de material documentar inedit, prin idei originale, prin generalizări cuprinzătoare", a spus Gelu Culicea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7749 secunde