Gigi Căciuleanu face balet din "Miorița"

482
Gigi Căciuleanu face balet din
"OuiBaDa", considerat mai mult decât un balet, o piesă de teatru coregrafic semnată de Gigi Căciuleanu, va avea loc sâmbătă, 24 octombrie și duminică, 25 octombrie, orele 19, la sala Ronda a Centrului Național al Dansului din București. Spectacolul a fost prezentat și la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", în urmă cu doi ani.
Un stil conceput de Gigi Căciuleanu și pe care l-a dezvoltat în Franța ca director artistic al unuia din primele Centre Coregrafice Naționale Franceze, cel din Rennes; gen de dans pe care continuă să-l cultive actualmente la Santiago în calitatea sa de coregraf al Baletului Național Chilian, dar și ca artist invitat în Brazilia, România, Uruguay, Italia, Israel, Japonia, etc.
La baza spectacolului stă balada națională românească "Miorița", poem care ne transportă, aidoma unui proces alchimic, de la micimea unui petic de pământ la comuniunea cu universul. De la lupta fratricidă la nunta cosmică.
Având ca punct de plecare prima imagine a baladei, "OuiBaDa" schițează timp de un spectacol un univers specific românesc. Cel al unei țări europene foarte puțin cunoscute de către marele public din Occident. Dar, totuși, o Românie a lui Ionescu, Brâncuși, Tzara, Enescu, Eliade, Cioran etc.
Muzica este un montaj de muzică pur românească de ieri și de azi, mergând de la folclor până la muzica cea mai tânără și actuală. Ideea spectacolului este de a ne duce de la Geografic către Universal. De la specificul național la universalitate.
100% românesc, "OuiBaDa" nu îl pune în scenă numai pe român, ci și ființa umană în general. "OuiBaDa" este o lume specifică lui Gigi Căciuleanu, unde absurdul se îmbină cu momentele de tandrețe, duritatea cotidianului cu emoția poetică și umorul cu amorul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9723 secunde