Sinuzita se tratează obligatoriu cu antibiotice

53753
2
Sinuzita se tratează obligatoriu cu antibiotice - d9b85b7ae11b4ceb07c1b101b1ff5361.jpg
Sinuzita este o infecție a membranei mucoase care căptușește interiorul foselor nazale și sinusurile. Sinusurile sunt spații goale sau cavități localizate în jurul ochilor, obrajilor și al nasului. Când membrana mucoasă se inflamează, se tumefiază și blochează drenajul fluidului din sinus spre nas și gât, determinând durere și presiune în sinusuri.

Sinuzita poate apărea provocată de cauze nazale și extranazale. "Variația de temperatură și de umiditate a aerului inspirat și suflatul nasului incorect, adică amândouă nările odată, pot favoriza apariția sinuzitei, întocmai ca și deformarea piramidei nazale. În ceea ce privește cauzele extranazale, principală este cea dentară, când sinusul maxilar se poate infecta prin contiguitate și pe cale dentară", declară dr. Ligia Jacota, medic primar ORL.
Sinusurile devin obstruate în timpul infecției virale ca și răceala, producându-se inflamația și infecția sinusurilor ca și rezultat. Diferența dintre răceală și sinuzită constă în faptul că simptomele ce însoțesc răceala, incluzând nasul înfundat, încep să se amelioreze după 5-7 zile. Simptomele atribuite sinuzitelor durează mai mult și se agravează după 7 zile.

Durerea și presiunea la nivelul feței – primele simptome
Există două tipuri de sinuzită: acută (cu debut brusc) și cronică (pe termen lung). În cazul sinuzitei cronice simptomele nu dispar complet, întotdeauna menținându-se simptome ușoare.
"Sinuzita de origine dentară se caracterizează prin puroi abundent și urât mirositor, iar cea mai frecventă complicație este apariția fistulei sinuso-bucale. Mai multe sinuzite care se acutizează dau sinuzita cronică", mai precizează dr. Ligia Jacota.
Durerea și presiunea la nivelul feței împreună cu senzația de nas înfundat sau plin cu secreții sunt simptomele cele mai comune. Se poate observa apariția unor secreții nazale galbene sau verzui. Aplecarea sau mișcarea capului deseori poate augmenta durerea facială și presiunea.
Localizarea durerii sau a sensibilității depinde de sinusul afectat. Alte simptome obișnuite ale sinuzitei cuprind: cefaleea, secreții gălbui sau verzui care se scurg din nas dinspre partea posterioară a gâtului, respirația urât mirositoare, tuse productivă mucoasă, febră, dureri dentare, diminuarea sensibilității gustative sau olfactive.

Fumatul și poluarea pot favoriza apariția sinuzitei
Sinuzitele acute, atât virale cât și bacteriene, pot deveni infecții cronice dacă persistă mai mult de 3-8 săptămâni. Sinuzitele cronice pot determina modificări permanente ale membranei mucoasei care căptușește sinusurile. Ca rezultat al acestor modificări, pacientul poate deveni mai predis-pus la sinuzite repetate, ceea ce îngreunează tratamentul.
Complicațiile sinuzitelor (ca de exemplu infecția oaselor faciale denumită și osteomielită) sunt relativ rare. Totuși, când complicațiile apar, acestea pot fi amenințătoare de viață și deseori necesită tratament medical avan-sat sau tratament chirurgical.
Riscul dezvoltării sinuzitelor crește dacă a fost prezentă recent o răceală, altă infecție virală sau bacteriană sau o infecție de căi aeriene superioare. De asemenea, rinitele alergice cronice pot duce la apariția sinuzitelor.
Uneori un sept deviat, nasul rupt, tumori ca și polipii nazali favori-zează sinuzitele. Afecțiuni ale structurii nasului pot împiedica un drenaj corespunzător al mucusului din sinusuri în nas.
Alți factori care cresc riscul apariției sinuzitelor cuprind fumatul, poluarea, utilizarea în exces a spray-urilor decongestionante, apa rece, schimbările bruște de presiune (ca de exemplu în timpul zborului sau scufundărilor), înotul în apă contaminată. Suplimentar, folosirea pre-siunii pozitive continue a aerului (PPCA) pentru a trata apneea de somn poate mări riscul sinuzitelor.

Medicamente antiinflamatorii și picături pentru ameliorarea simptomelor
"Tratamentul sinuzitei se face cu antibiotice, medicamente antiinfla-matorii, care acționează asupra mucoasei și vasoconstrictoare locale, sub formă de picături", explică medicul specialist. Se apelează la consultul medical de specialitate dacă simptomele sinuzitei nu se îmbunătățesc după două zile de tratament ambulatoriu și dacă sunt prezente simptome ca durere la nivelul feței sau incisivilor, durere ce se extinde de la piramida nazală la pleoapele inferioare, cefalee care nu se ameliorează după administrarea paracetamolului sau aspirinei. Este, de asemenea, necesar consultul medical dacă simptomele răcelii persistă mai mult de 10 zile sau se agravează după primele 7 zile.

Comentează știrea

robert
26 aprilie 2012
alergia,astm,sinuzita

Vand urgent vas neti pot 200 ml nou. Pentru spalaturi nazale cu apa calda, sare fara iod. recipient neti pot aduc pe baza de comanda din sua. am in stoc ! pret 150 ron bucata. predare personala in cluj napoca sau pentru alta localitate trimit prin posta romana cost 10 ron. Cer si ofer seriozitate maxima. Ofer informatii suplimentare contact : Email: [email protected] Telefon: 0741044238. folosirea acestui recipient special cu apa si sare in mod regulat pentru curatarea si spalarea nasului amelioreaza si ajuta natural spre vindecarea multor afectiuni ca : rinita alergica usoara si severa, alergie la polen, febra fanului, guturai, alergie la praf,par, ciuperci de mucegai, germeni, cruste in nas, mizerie, amelioreaza simptomele alergiei, febra fanului cum ar fii stranut, curgerea nasului, secretii nazale, mucus excesiv, mancarimi la nas, mancarimi la ochi, ajuta in prevenirea dezvoltarii problemelor respiratorii astm, astmul bronsic, ajuta la intregul sistem respirator, in tratamentul astmului bronsic si a altor boli respiratorii, rinita la sarcina femei gravide, post nazal picurare, in prevenirea racelii, raceli frecvente, tuse, nas infundat, descongestionare nazala, infectii frecvente a gatului, infectie la sinusuri, dureri de sinusuri, dureri de cap, previne si ajuta in tratarea sinuzitei, (factorii fiind: alergii, polipi nazali, deviatie de sept nazal, absces dentar, mucus excesiv, poluare atmosferica, sistemul imunitar slabit). este foarte benefic in tratarea de sinuzita usoara si sinuzita cronica, ajuta la reducerea umflaturii membranelor mucoase si la curatarea sinusurilor, ajuta la curatarea infectiei, puroiului din nas, amelioreaza si vindeca nasul uscat, imbunatateste simtul mirosului si al gustului, ajuta la crearea de conditii corespunzatoare din pasajele nazale, astfel nasul poate face treaba de filtrare si aer care intra in plamani, poate fi de ajutor in tratarea anumitor infectii ale urechii reducand necesitatea de antibiotice, ajuta ochii in tratarea canalelor lacrimale, imbunatateste vederea, face ochii stralucitori, este foarte benefic fumatorilor sau tuturor celor expusi la fum, praf, chimicale sau alti factori poluanti, te ajuta sa respiri mult mai bine, iti ofera mai multa energie si vitalitate, ajuta la ridicarea imunitatii florei nazale, previne bolile din sfera orl, are un efect pozitiv asupra glandelor pineale si pituitare, care ajuta la mentinerea echilibrului hormonal si emotional, ajuta la tratarea durerilor de cap, migrene, previne anxietatea si depresia, ajuta la buna aerisire a creierului uman, ajuta la un somn bun, adanc si linistit, ajuta in combaterea insomniei si in combaterea inclinatilor spre sforait pe motivul unei stari colaterale. Acest remediu are un spectru foarte larg de beneficii in sfera orl si realizat corect nu ofera neplacere si nu are efecte adverse.

arta mestesugarului
17 iunie 2013
tratament sinuzita

Arta Mestesugarului produce lampi de sare. LAMPA DE SARE este recomandata pentru tratarea unor afectiuni,cum ar fi: ast bronsic, Sinuzita, rinita, are efect calmant,de relaxare, are efect pozitiv imbunatatind respiratia, desfunda caile respiratorii, este recomandata atat pentru copii cat si pentru adulti, emana aerosoli salini ce au efect benefic corpului nostru, pentru un efect mai puternic va recomandam sa lasati becul aprins cel putin 5ore, becul este mic,deci consumul de energie este foarte redus.Deasemenea,are si rol decorativ. Asadar,daca nu aveti timpul sau posibilitatile necesare de a merge la o salina pentru tratament, va recomand cu cea mai mare responsabilitate sa incercati acest produs 100%natural! PRET: 45lei/bucata. Comandati aceasta lampa la telefon sau prin email si in cel mai scurt timp va ajunge in caminul dumneavoastra

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8404 secunde