Noi mărturii despre profesoara de la Telecom. „Mamele voastre s-au drogat, voi sunteţi mutanţi!”

4930
Noi mărturii despre profesoara de la Telecom. „Mamele voastre s-au drogat, voi sunteţi mutanţi!” - fond-1612379401.jpg

Articole de la același autor

Ancheta este în plină desfăşurare la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa, după ce mai mulţi părinţi au depus sesizări referitoare la conduita neadecvată a profesoarei de biologie Liliana Stoicescu Iordache. Conducerea unităţii de învăţământ a constituit o Comisie de disciplină, iar conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa cercetează modul cum s-au desfăşurat orele online în ultimele luni.

Între timp, se adună tot mai multe mărturii ale elevilor şi părinţilor, care incriminează comportamentul complet neprofesional, dar mai ales nepotrivit pentru un cadru didactic, al profesoarei care predă atât la Liceul de Telecomunicaţii, cât şi la Liceul Energetic. Un părinte ne-a transmis că problema este veche şi că elevii au ajuns să fie de-a dreptul terorizaţi de prof. Liliana Stoicescu Iordache. „Am asistat şi eu la orele ei, online. Multe, foarte multe jigniri. Foarte mulţi corigenţi. Fiica mea a trecut cu 5, cu foarte mari emoţii, în rest are 9 şi 10. Copilul meu este traumatizat. A făcut-o «chioară», deoarece poartă ochelari. Iată o afirmaţie despre copiii cu boli genetice: «Mamele voastre au băut şi s-au drogat în timpul sarcinii, de aia voi sunteţi mutanţi»! Au fost tot felul de discuţii între părinţi, părinţi – profesori, toată lumea e scârbită de ea, dar nu se poate face nimic… Ni s-a spus să aducem probe, dar am semnat acea declaraţie prin care nu avem voie să înregistrăm orele online. Deci cum putem demonstra ceea ce se întâmplă?”, ne-a povestit părintele.

Zeci de sesizări, cercetări şi niciun efect!

Sesizat tot de către părinţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a demarat o anchetă ce vizează activitatea cadrului didactic. „Nouă ne-au adus la cunoştinţă situaţia prin declaraţii ale elevilor, dar nu ne-au pus la dispoziţie alte materiale. Dar noi privim cu seriozitate ceea ce prezintă copiii, pentru că nu scriu doar doi, trei copii, ci sunt zeci de sesizări pe masa mea. În plus, de-a lungul anilor, noi am mai avut sesizări legate de comportamentul doamnei profesor, dar uneori au fost doar verbale sau cei care au sesizat nu au vrut să îşi asume în scris. Însă, în acest moment, a fost demarată o nouă cercetare disciplinară la nivelul unităţii de învăţământ. Doamna a mai fost cercetată disciplinar de mai multe ori, aplicându-i-se diverse sancţiuni, de la avertisment până la tăierea unui procent din salariu, 15%. Doamna nu a contestat niciodată nicio sancţiune la Colegiul de Disciplină al ISJ, în ultimii aproape patru ani”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, prof. Anca Dragomir, inspectorul şcolar general adjunct.

Potrivit acesteia, prof. Liliana Stoicescu Iordache refuză orice dialog şi nu a participat la nicio şedinţă sau comisie unde a fost pusă în discuţie activitatea acesteia. „ISJ a demarat o serie de cercetări, pe platforma unde s-au derulat cursurile în toată această perioadă, la câte ore a intrat doamna, dacă a desfăşurat cursurile sincron sau asincron, la ce oră s-au derulat activităţile. Până la acest moment, am aflat că doamna nu utilizează platforma şi că ar fi făcut nişte grupuri pe WhatsApp în care postează nişte materiale. Din punctul meu de vedere, modalitatea aceasta de lucru este exclusă total. Am solicitat să vedem testele, pe baza cărora s-au pus note, dar nu le-am găsit nici pe acelea”, a mai spus şeful adjunct al ISJ Constanţa.

Şcoala propune şi aprobă sancţiunea

Ulterior cercetărilor, Comisia de disciplină a Liceului de Telecomunicaţii, formată din membrii corpului profesoral, va întocmi un raport, pe care îl va supune atenţiei Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ, unde se va vota o eventuală decizie de sancţionare. La discuţii va fi invitat şi prof. Liliana Stoicescu Iordache. „Din punctul meu de vedere, cumva s-a ajuns la limită, cu ultima sancţiune disciplinară. Recomandarea ISJ va fi aceea de a lua măsura cea mai bună pentru a termina acest conflict. Au tot fost date alte sancţiuni, ultima care poate fi aplicată este desfacerea contractului de muncă. De-a lungul timpului, ISJ i-a dat zeci, sute de recomandări doamnei profesor. Chiar acum o lună de zile i-am mai transmis un set de recomandări în care îi spuneam cum să se comporte la ore astfel încât să nu mai apară astfel de situaţii. Dacă doamna ignoră toate încercările noastre şi toate încercările conducerii de a aplana conflictele, nu ştiu ce ar mai putea fi făcut. Totul depinde de şcoală şi de sancţiunile care vor fi propuse de Comisia de disciplină şi care vor fi votate în Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, deoarece şcoala este angajatorul”, a mai spus prof. Anca Dragomir.

Am dorit să prezentăm şi punctul de vedere al prof. Liliana Stoicescu Iordache, însă aceasta nu a putut fi contactată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8387 secunde