Noi perle la BAC 2013: "Becali vorbește pe înțelesul meu, pricep. Patapievici are fraze încâlcite, musai am nevoie de dicționar"

504
2
Noi perle la BAC 2013:

Articole recomandate

Iată câteva dintre perlele elevilor care au dat anul acesta Bacalaureatul: 




Unul dintre absolvenți a încercat să aducă în zilele noastre faptele descrise de Călinescu: "Țoalele astea nu se potrivesc deloc cu ceea ce cool pentru mine. Auzi, haine gri cu petice, cojocel, gumilastici. Aș purta cel mult un jins cu petice, da să fie Calvin. Merge asta cu bocancii, da să aibă stil, marcă. Port și sacouri șic, dar cu piele în coturi, nu cu sac pe umeri. M-a deprimat fragmentu ăsta". O altă cerință din textul lui Călinescu făcea referire la rolul verbelor la timpul imperfect. Unul dintre absolvenți a găsit de cuviință să răspundă: "N-avea omul alte cuvinte la el, d-asta le-a folosit. Era un fel de Vanghelie modern". Și la cerința cu secvențele din text care fixează dimensiunea spațială s-a născut o perlă. "Ce spațiu, când totul se petrece pe pământ, pe strada Băneasa, lacul Floresca, în 1950. De unde nave cosmice atunci?", se întreabă un candidat la diploma de Bacalaureat. Când vine vorba de menționarea tipului de perspectivă, pe una dintre lucrări scrie: "Perspectiva este anostă, deprimantă, nu se vorbește de mallul din zona Băneasa, numai de străzi murdare, oameni săraci, hamali".


"O duci bine în viață dacă ești șmecher, cu mașină tunată, gagică cool, ți se apleacă lumea la picioare. Sau poți fi afacerist ca Gigi Becali, să fi toată ziua pe la televizor, să arunci cu bani la săraci. Asta văd eu model, ca băiat de băiat ce sunt. Nu mi-am schimbat părerea nici după ce l-au arestat pe Becali, după trei ani scapă. Rămâne în istorie". Unul dintre candidați a încercat să facă o comparație între Gigi Becali și Patapievici. "Un model te reprezintă. Gigi Becali vorbește pe înțelesul meu, pricep. Patapievici are fraze încâlcite, musai am nevoie de dicționar ca să pricep ce vrea să spună"


Sursa: www.adevărul.ro. 




Comentează știrea

noni
3 iulie 2013
ce ratati

Nici mila nu simt pentru asemenea specimene.

Carmen
22 iulie 2013
Prostia....

Ba...eu simt o mare ingrijorare....prostia se multiplica....

Răspuns la: ce ratati
Adăugat de : noni, 3 iulie 2013
Nici mila nu simt pentru asemenea specimene.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3338 secunde