Noi și valoroase trofee în vitrina Prăvăliei cu Umor

116
Noi și valoroase trofee  în vitrina Prăvăliei cu Umor - petrubruma-1381856817.jpg

Articole de la același autor

Toamna lui 2013 a venit la Clubul Umoriștilor Constănțeni cu importante premii obținute la competițiile naționale de creație literar-umoristică.

Acestea îl au ca adrisant pe parodistul Petru Brumă, cel care a făcut ca panoplia de diplome și medalii a CUC-ului să se îmbogățească cu noi piese.

În decurs de numai o săptămână, concetățeanul nostru a fost declarat câștigător a două festivaluri naționale de umor. "Umor fără frontiere în Țara de Sus" 2013, organizat de Academia Păstorel din Iași. La Cenaclul Nectarie, de la Vama a obținut premiul I pentru grupajul "Schaltiniene de sezon", cu tema "Ironii de toamnă", iar la "Mărul de Aur 2013 (Bistrița) a mai câștigat premiul I pentru grupajul de parodii, balade, rondeluri sub genericul "Cântece de sărăcie".

Într-un număr al revistei Ex-Ponto, Ion Roșioru îl descria astfel "Un parodist fără frontiere": "Tranziția de la care românii au așteptat un trai mai bun și mai multă libertate nu putea fi oglindită mai bine, literar vorbind, decât printr-un maraton parodic de zile mari și acesta poartă, sub semnătura lui Petru Brumă, titlul «Integrale Civice» (volumele I și II), totalizând peste 500 de pagini. Petru Brumă este, ca și Lucian Perța, un parodist fără frontiere, în stare să rescrie întreaga literatură română, și nu doar pe ea. Baladele și fabulele din aceste două consistente volume dau întreaga măsură a talentului inepuizabilului poet de atitudine civică.

«Integralele civice» ale lui Petru Brumă, nume ce nu poate fi ocolit de nicio antologie a parodiștilor români, face parte din acele scrieri care ne îmbie, prin valențele lor terapeutice, să ne despărțim de trecut râzând și mai ales să nu ne uităm că acesta s-ar putea răzbuna întorcându-se cu tot ce a avut el mai nefast și mai nefericit în derularea lui vicleană și batjocoritoare". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.391 secunde