Noi succese ale educației românești

126

Articole de la același autor

Parcă fără nicio legătură cu rușinoasele rezultate de la bacalaureat sau de la concursurile susținute de cadrele didactice, victoriile obținute de elevii români la competiții internaționale mai aduc o speranță de bine despre sistemul educațional din România.
Echipa participantă la a VII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică a obținut cel mai bun rezultat din istoria participării la această competiție: două medalii de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz.
Medaliile de aur au fost cucerite de Iustina Crăciun și Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Denis Turcu s-a clasat pe primul loc în ierarhia olimpiadei, iar Iustina Crăciun a fost premiată pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs. Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a/ Liceul Internațional de Informatică din București) și Paul Andrei Draghiș (clasa a X-a/Colegiul Național "Vasile Lucaciu½ din Baia Mare), în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Cătălinei Mirițescu (clasa a XI-a/ Liceul Internațional de Informatică din București).
Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică s-a desfășurat în Grecia (Volos) și a reunit peste 100 de concurenți din 20 de țări. 
Ediția de anul viitor a acestei olimpiade va fi găzduită de țara noastră, la Suceava.
Cu alte patru medalii, dintre care trei de aur, și locul întâi pe națiuni s-au întors și elevii români participanți la Olimpiada Internațională de Geografie.
După performanța de anul trecut (locul al doilea pe națiuni și patru medalii: două de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz), lotul olimpic de geografie al României a cucerit în acest an supremația mondială, grație palmaresului excepțional obținut la a X-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie: trei medalii de aur și o medalie de argint.
Elevii laureați cu aur sunt Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Național "Costache Negri" din Galați), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Național "I. C. Brătianu" din Pitești) și Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Național din Iași). Toți trei sunt la prima participare într-o astfel de competiție de anvergură mondială. Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului  Teoretic "Constantin Brâncoveanu" din București, medaliat cu bronz la ediția precedentă.
Olimpiada Internațională de Geografie s-a desfășurat la Kyoto (Japonia), reunind participanți din 32 de țări. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Vernisajul unei expoziții istorice
Miercuri, 07 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Studenții ies în stradă
Miercuri, 07 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Show de zile mari la Jupiter
Marţi, 06 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Show de zile mari la Jupiter
Pagina a fost generata in 2.1307 secunde