Noile tendințe în formarea profesională din turism a absolvenților

373
Noile tendințe în formarea profesională din turism a absolvenților - noiletendinte-1468153587.jpg

Articole de la același autor

Specialiști români și francezi din domeniul turistic, din mediul public și privat, precum și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și ai colec-tivităților locale vor participa mâine, între orele 9 și 17.30, la Hotelul Ibis Constanța, la reuniunea "Rencontres Franco-roumaines du tourisme. La formation et l’apprentissage des langues dans les métiers du tourisme: un secteur en pleine mutation" ("Întâlnirile franco-române ale turismului. Învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turis-mului: un sector în plină schimbare"). 


Organizat de Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România și Alianța Franceză Constanța, eve-nimentul se află la a patra etapă dintr-o serie mai largă de reuniuni organizate la nivel național sub acest titlu. Scopul acestei acțiuni este identificarea nevoilor de formare profesională și de învățare a limbilor străine necesare în domeniul turistic și educațional. Astfel, întâlnirea va permite schimbul de informații și prezentarea de noi tendințe și proiecte inovatoare în domeniul formării profesionale și al dezvoltării acestui sector, ce pot conduce la realizarea de schim-buri de experiență, precum și la dez-voltarea de proiecte de mobilitate și a parteneriatelor educative între școlile din Franța și România. 


Vor expune Alain Henriet, decan al grupului economie-gestiune-turism din cadrul Ministerului Educației Naționale din Franța, Veronique Wurstler, profesor responsabil al filierei turism din cadrul Academiei Aix-Marseille, Alban Mommee, Centrul de limba franceză - Camera de Comerț și Industrie din Paris, Frederic Bacqua, expert evaluator Erasmus+ Charge de mission Fonduri Europene și Cooperare, Regiunea Languedoc Roussillon-Midi Pyrenees, intervențiile lui Alin Chipailă, vice-președinte al Federației Asociațiilor de Promovare a Turismului (FAPT), și Maguelone Orliange-Ladsous, atașat de cooperare educativă, de la Institutul Francez din România, înche-ind seria intervențiilor. 


"Manifestarea își propune prezen-tarea experienței franceze, ca posibil model pentru formarea profesioniștilor din turismul românesc, precum și un schimb de bune practici, în vederea realizării unor parteneriate franco-române. Suntem onorați să organizăm acest eveniment de ținută la malul mării, un spațiu prin excelență dedicat tu-rismului", a declarat prof. Ileana Mehe-leanu, președinte al Alianței Franceze Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5474 secunde