Regulament nou în stațiune. Cum arată Mamaia în epoca lui Făgădău

4827
6
De două luni, stațiunea Mamaia funcționează după un regulament impus de primărie și discutat cu agenții economici.

Este pentru prima dată, după 15 ani, când activitățile economice din stațiune sunt reglementate în detaliu, negru pe alb, pe hârtie.

Și este prima dată, după mulți, mulți ani, când promenada din stațiune nu mai arată ca un bazar dintr-un talcioc ieftin, cu măsuțe înșirate de-a lungul falezei, cu colace, slipi și costume de baie expuse pe trotuare, fără navete de bere puse în fața restaurantelor și vânzători ambulanți care agasează turiștii.

În premieră, Regulamentul prevede că este interzisă aprovizionarea unităților economice în afara orarului aprobat, precum și ocuparea sau restricționarea abuzivă a locurilor de parcare în fața propriilor unități prin amplasarea de diverse obiecte, cum ar fi mese, scaune, umbrele de soare, lăzi, ambalaje, amplasarea de mijloace publicitare etc. Muzica trebuie să fie la un nivel suportabil, mobilierul, umbrelele, copertinele teraselor trebuie toate să se asorteze și să creeze o imagine plăcută, iar comercianții nu mai au voie să-și scoată produsele în afara perimetrului închiriat.

Buticarii stau cu kitsch-urile la vedere

"Nu veți mai vedea hărmălaie, haos, ponei, 10.000 de biciclete, triciclete, mașinuțe, minicar pe promenadă, unde ar trebui să mergi la pas să vezi marea, să alegi unde să servești cina, să alegi unde să-ți faci cumpărăturile", promitea, astă-primăvară, primarul Decebal Făgădău.

Astăzi, stațiunea are un aer mult mai civilizat, însă mai sunt lucruri de îndrep-tat. Buticarii și-au scos afară toată standurile cu creme solare, și-au agățat colecția de mingii, colace, saltele, pălării de paie, tractorașe, șepci și alte nimicuri… Coșurile de gunoi sunt pline ochi și dau pe afară, aproape la orice oră a zilei. Mașinile sunt parcate în toate felurile, numai regulamentar nu… Aproape că nu mai există metru pătrat pe faleză unde să nu fie amplasată o tonetă de înghețată, o tonetă cu șaorma, un aparat de jocuri mecanice, o gogoșerie, o patiserie…

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, corpul de control face verificări periodice în stațiune și sancționează tot ce contravine regulamentului. Mai greu este cu lipsa de civilizație a trecătorilor, care fie se plimbă agale pe pista pentru bicicliști și tot ei înjură când sunt claxonați, fie aruncă gunoaiele pe unde apucă, fie își lasă mașinile pe spațiu verde. 

Comentează știrea

costica
4 iulie 2016
opinie

UN PROIECT EXTRAORDINAR Acest program iti aduce bani! Noutate absoluta pentru toti cei care vor sa castige bani in timpul liber! Vino si convinge-te! Totul este absolut serios si de incredere! Vei vedea imediat ca ai facut alegerea cea mai buna! Lucrezi part-time, acasa, si castigi bani! Te astept sa ceri acum detalii mai multe la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

constantean
4 iulie 2016
Vai de noi!

Cum sa arate?la fel de kitchoasa..numai sa intri pe plaja si e plin de tigani peste tot,cu porumb,pufuleti etc.In satul de vacanta te intampina poneii..E minunat

Alegator
4 iulie 2016
Imaginea orasului

Iar Mamaia? Dar bălăriile din parcuri și din spațiile verzi nu le vedeți? Dar locurile de joacă ale copiilor(și-așa puține la număr!), în care nu mai există leagăne și nisip, acestea nu se observă? Dar fântânile arteziene care nu funcționează, nu vă deranjează?

ionica
4 iulie 2016
mamaia

Simpatic de tot : promenada-i facuta sa mergi la pas si sa vezi marea ! Care mare ,marea inghesuiala de beach -baruri si hoteluri ce-s facute de lipsa de civilizatie a decidentilor primariei, care inca nu-s legati pentru furtul nisipului plajelor (domeniul public national ).....Si cei mai vinovati sunt de departe cei care conduc institutiile platite din bani publici ca sa ne apere de aceste jafuri incomensurabile...

Mocanu Marian
4 iulie 2016
Foarte bine!

A-ti votat foarte bine oameni dragi!!! Nu doriti deloc o schimbare!!

Civilu'
7 iulie 2016
gramatica..

Mocane,scrie corect sau nu mai posta aici.A-ti.... Cate clase ai?De-al de tine vor schimbarea?

Răspuns la: Foarte bine!
Adăugat de : Mocanu Marian, 4 iulie 2016
A-ti votat foarte bine oameni dragi!!! Nu doriti deloc o schimbare!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5619 secunde