"Nos Vemos", colegi constănțeni!

630
Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" - Școală europeană - derulează și în acest an școlar numeroase proiecte internaționale cu școli din Europa și Statele Unite ale Americii. Cel mai recent proiect de acest gen se intitulează "Tradiții populare în țara mea" și este un proiect intercultural derulat cu Școala IESO Quercus din Spania.
După ce în perioada 16-22 martie, 14 elevi ai Colegiului, însoțiți de două cadre didactice - director prof. Anamaria Ciobotaru și prof. Polixenia Popescu - au participat la acest schimb de experiență alături de profesori și elevi din școlile spaniole, a venit rândul elevilor spanioli să viziteze instituția constănțeană.
Prima etapă a proiectului a presupus vizitarea unor obiective culturale de maximă importanță din Madrid și Salamanca, precum și elaborarea unui portofoliu comun - rezultat al activităților derulate în cadrul Școlii din Terradillos, Spania. Elevii Colegiului au participat la numeroase lecții care au avut ca scop constatarea asemănărilor și deosebirilor privind tradițiile celor două țări. De asemenea, au avut loc și numeroase întâlniri cu elevi români care studiază în această zonă.
Cea de-a doua etapă a proiectului s-a încheiat ieri, cei 14 elevi însoțiți de două cadre didactice din Salamanca întorcându-se acasă, după ce au petrecut șase zile la Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.662 secunde