Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu:

"Nu au fost luate măsurile necesare pentru remediere"

399
2
Ieri dimineață, pe un post de radio, Ștefan Vlaston, președintele Asociației EDU-CER, declara că se așteaptă ca revenirea Ecaterinei Andronescu în fruntea Ministerului Educației să influențeze o "relaxare" a sesiunii de Bacalaureat.
Iată că nu a fost așa, poate și pentru că numirea a venit pe ultima sută. Într-o conferință de presă, ieri, ministrul declara: "Pe medie, rezultatele sunt comparabile cu cele de anul trecut. Media generală se plasează sub 0,5 %. Sunt câteva județe care au crescut peste ce a fost anul trecut și sunt alte județe care au scăzut foarte mult".
Județele care au crescut față de anul trecut sunt: Iași - 14%, Gorj - 11%, Alba și Argeș - 10%, Galați, Tulcea, Giurgiu și Vrancea - 5% .
"Faptul că rezultatele sunt similare cu cele de anul trecut reprezintă o dovadă că nu au fost luate măsurile necesare pentru remediere. Ar fi trebuit să fie făcute analize complete. Sancțiunile nu au produs efectele scontate. Așteptăm să înregistrăm toate rezultatele, apoi vom porni analize pe trei paliere. Nu mi se pare normal să sancționăm părinții și elevii. Vrem ca la nivel ministerial să punem semnul unei concordanțe depline între ce învață elevii în patru ani și modul în care formulăm subiectele", a spus ministrul educației.
"Noi trebuie să gândim acele măsuri ca să nu mai ajungem aici. Ca să nu mai decontăm asemenea rezultate, trebuie să ameliorăm asemenea rezultate. Nu cred că trebuie să judecăm vinovații astăzi, ci să gândim măsuri. Eu vorbesc de inadecvarea subiectelor și cred că asta s-a întâmplat. Nu poți să dai unor elevi care au avut mai puține ore de matematică pe tot timpul liceului subiecte mai grele decât cei care au avut două-trei în plus. În mod clar, pentru liceele tehnologice trebuie să gândim un bacalaureat adecvat, care este ponderea maximă a disciplinelor pe care ei le parcurg", a mai declarat Ecaterina Andronescu.

Comentează știrea

Euroderbedeu
9 iulie 2012
Un limbaj de lemn

Vorbeste mult si nu spune nimic. De exemplu: "nu au fost luate masurile necesare" , sa fie facute analize complete" , "efecte scontate" ,"analize pe trei paliere" ,"decontam rezultate......amelioram asemenea rezultate" ,"sa gandim masuri" , sa gandim un bacalaureat adecvat". In continuare are cuvantul tov. Mazare,se pregateste tov.Nicusor Constantinescu.

angi
10 iulie 2012
mai vorbesti ???

Inca nu te-ai ascuns in gaura de sarpe ?????????????

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.215 secunde