Prăpăd la Bacalaureat 2012: Mai mult de jumătate din candidați au fost respinși

2068
6
Prăpăd la Bacalaureat 2012: Mai mult de jumătate din candidați au fost respinși - rezultatebac20123-1341762959.jpg

Cu zâmbetul pe buze, indiferenți la eșecul de a fi fost respinși, mai mult de jumătate din numărul candidaților înscriși la Bacalaureatul 2012 din județul Constanța au picat examenul.

Cu o singură notă de 10, înregistrată la Liceul Teoretic "George Călinescu" de către elevul Sorin Adrian Stratulat, cu 17 elevi eliminați și doar 3.163 elevi reușiți din 7.002 prezenți, Constanța se situează, cu 45,17% promovabilitate, undeva la mijlocul clasamentului național, respectiv pe locul 14, în timp ce anul trecut s-a situat pe locul trei.

S-a schimbat topul liceelor constănțene
Conform statisticilor Inspectoratului Școlar Județean Constanța, realizate înaintea contestațiilor, două licee au obținut promovabilitate 100%: Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" și Liceul Teoretic "Traian". Urmează Liceul Teoretic "Ovidius" - 98,79%, foarte surprinzător Liceul Teoretic "Lucian Blaga" - 96,36%, Colegiul Național de Arte "Regina Maria" - 94,95%, Liceul Internațional de Informatică - 94,74%, Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia - 94,38%, Liceul Teoretic "George Călinescu" - 94,37%, Colegiul Național "Mihai Eminescu" - 93,75%, Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" - 83,46%, Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Medgidia - 83,04%, Liceul Teoretic "Anghel Saligny" Cernavodă - 79,73%, Colegiul Comercial "Carol I" - 79,48%, Grupul Școlar "George Emil Palade" - 75,34%, Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" - 75,21%, Liceul Teoretic "Decebal" - 68,21%.
La polul opus, niciunul din cei 16 candidați de la Liceul UCECOM "Spiru Haret" nu a promovat, la Grupul Școlar "Carsium" Hârșova, un singur elev din 70 a reușit, la Grupul Școlar Ostrov, din 91 au promovat doi, la Colegiul Tehnic "Nicolae Titulescu" Medgidia, din 128 doar trei au promovat, la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu din 111 au promovat cinci.
Conform aceleiași statistici, mediile între 6 și 6,99 au fost cele mai multe (33,89%), urmate de cele între 7 și 7,99 (29,43%).

"Acesta este nivelul!"
Inspectorul general prof. dr. Răducu Popescu a declarat, pentru "Cuget Liber", că nu este de acord cu catalogarea acestui procent drept unul dezastruos. "Nu este nicio tragedie. Dacă profesorii ar fi făcut exces de zel și ar fi terorizat copiii, atunci era un dezastru sau dacă i-ar fi lăsat pe cei slabi să promoveze acest Bacalaureat. Dezastru era dacă toată lumea lua 10".
Astăzi, între orele 8 și 12 se primesc contestațiile, urmând ca, în intervalul 10-12 iulie, să fie rezolvate aceste contestații, iar pe 13 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Comentează știrea

Hanibal
9 iulie 2012
Normalitate nu prapad

Nu este vorba de nici un prapad. Nici invatamantul nu poate fi mai bun decat sunt la ora actuala celelalte activitati si institutii din Romania.Educatia,invatamantul cultura,economia,au fost victimele politicianismului,a unor ministri mediocri si fara legatura cu problemele de specialitate.Toti,fara exceptie, au vrut sa reformeze rapid institutia din subordine pentru a demonstra partidelor care i-au numit ca sunt performanti.Au profitat de functie pentru rasplatirea clientelei politice,au numit directori si inspectori incapabili,au transformat invatamentul in fabrica de diplome..Spunea,candva,Delavrancea : " Rolul unui ministru de instructiune publica(educatie)poate fi extraordinar de mare si frumos.El,cand ar voi,ar putea schimba aspectul intregii țări.Pentru aceasta,insa,i se cere cultura serioasa,convingeri profunde,statotnicie si demnitate,autoritate morala nediscutabila,si sa ne cunoasca pe noi romanii in toate privintele ".Cine cunoaste trecutul invatamantului romanesc stie ca in perioada interbelica situatia era incomparabil mai rea ca astazi.Doar regimul comunist a reusit sa faca ceva organizand scoala potrivit nevoilor economiei si celorlate sectoare de activitate.Au fost si atunci exceptii.Cunoastem,si putem dovedi urmatorul caz.Prin anii '70 ,comisia de repartizare a absolventilor liceului industrial al Intreprinderii de Transport Bucuresti,la diverse activitati,a constatat ca acestia sunt slab pregatiti.De curiozitate,presedintele comisiei a hotarat sa faca un test.A dat un extemporal cu cei peste 30 de bacalaureati,doar cu tabla inmultirii.Rezultatul,doar sapte dintre acestia au stiut perfect Tabla lui Pitagora.Presedintele comisiei a luat extemporalele si le-a prezentat directorului general al ITB (care la scurt timp a fugit in SUA).Acesta l-a chem,at pe directorul liceului care a motivat,ca stie care este situatia,dar nu poate face nimic.Nu are voie sa lase corijenti,repetenti si sa aplice sanctiuni,Parintii sus-pusi si comitetul de partid hotarasc soarta liceului.Dupa cum se vede,boala invatamantului romanesc este cronica.Exista leac ? Da,dar tratamentul este de lunga durata si avem nevoie nu numai de chirurgi buni ci si de pacienti interesati sa se indrepte lucrurile.

toni
9 iulie 2012
bac Mazare jr.

Sa se stie ca la lic Energetic in sala unde a dat Mazare jr. camera a mers 5 min., apoi s-a oprit, asa a luat printul loaza la carte o nota de nesimtit. Dar a fost baiat de treaba le-a dat si colegilor de sala sa copieze, doar si taticul le da zaharel pensionarilor sa il voteze! Halal tara papuasa! Bacalaurea politic!

Profu' de Serviciu!
9 iulie 2012
....cu zambetul pe buze!

....asa ne-am faurit societatea după '89! ....Cu zambetul pe buze! ...Tot asa am privit spectacolul sinistru al evolutiei democratiei romanesti: cu zambetul pe buze! Asa s-au faurit si ,,strategiile didactice,, pentru perioada de tranzitie de catre politrucii de la utc si pionieri care au ramas fara...obiectul muncii si s-au napustit sa ,,reformeze,, sistemul devenind peste noapte din nepotii marilor conducatori comunisti, experti in educatie...Tot cu zambetul pe buze si frecandu-ne mainile de bucurie am creat alternative de mamaliga la invatamantul universitar romanesc unde principalul obiectiv era ca prostii care se multumesc cu o diploma sa plateasca....si tot cu zambetul pe buze, dupa ....terminarea studiilor, acestia au imbuibat scolile romanesti...Scoala romaneasca a cazut iremediabil in derizoriu! Am mai scris aici despre asta, dar, cum se spune in politica, ....voi scrieti, urlati, zbierati, ca noi facem tot ce stim....Ecaterina Andronescu nu va face mare lucru! Raul mare a fost facut deja! Cand ploua la ministerul educatiei cu secretari de stat al caror merit era doar silueta, blondul suvitelor, sau unghiul de aplecare de peste 90 grade la pupaturi, cand manualele scolare ieseau pe banda rulanta din debaraua unui functionar care lua in trecat la autori un nume de referinta din stiinta romaneasca, mi-am dat seama ca totul incepe sa se piarda, incet, incet si iremediabil!...si sa va mai spun ceva: si bacul a devenit un fel de afacere! ..al celor care il organizeaza...am vazut la comisii liste de candidati, sustinute de fel de fel de derbedei politici!....si asa au promovat inca multi! Normal, procentul ar fi mult mai mic! ...Solutii ar fi, teoretic, dar nu are cine sa le aplice!...pentru ca ar trebui sa o facem fara zambet pe buze, cu responsabilitate, al naibii de dureros...dar cine vrea asta? ..sa ne dispara noua inocenta si zambetul de pe buze atunci cand am ridicat minciuna si hotia la rang de virtute, cand le facem si desfacem pe toate doar de amorul artei, -si de cele mai multe ori nici macar pentru asta....ne apropiem tot mai mult de scenariul Sf al filmului Idiocracy... si cu viteza cam mare...Daca o facem insa cu zambetul pe buze, este inca bine!

D
9 iulie 2012
Felicitari pentru comentarii!

Comentariile 1 si 3...tot respectul! Scola romanesca este oglinda societatii!O societate decazuta,fara valori si principii,sclava banului si a grupurilor de interese.

Un locuitor al strazii Turda
9 iulie 2012
Mizerie de nedescris si sobolani cat o pisica pe str TURDA,NR 26

Locuiesc pe strada Turda,langa Universitatea Ovidius de pe b-dul Mamaia.La nr 26, nu locuieste nimeni(vine din cand in cand o batrana,care le da sa manance cainilor din curte.Este o tarla intreaga de caini,mari si mici(dintre care si 2 sau 3 caini lup),care stau mai tot timpul nemancati.In cateva randuri,s-au mancat la propriu intre ei,s-a intamplat asta de cel putin 3 ori.In curte este o mizerie de nedescris,batrana aduna de peste tot gunoaie pe care le depoziteaza in curte,curte care este plina de sobolani care au ajuns si in curtile vecine,inclusiv in curtea mea.Nu stiu cui sa ma adresez,vad ca Primaria Constanta nu da 2 bani pe probleme de genul.Str TURDA,NR 26.Treceti sa vedeti cu ochii vostri!

Profu' de Serviciu!
9 iulie 2012
Multumesc din suflet!

...după trei decenii petrecute la catedra, cand vezi ca cineva iti da dreptate, mai sunt sperante! Daca suntem doi, inseamna ca nu este chiar totul pierdut! ...multumesc...poate ne vom mai intalni aici. Sa fim sanatosi!

Răspuns la: Felicitari pentru comentarii!
Adăugat de : D, 9 iulie 2012
Comentariile 1 si 3...tot respectul! Scola romanesca este oglinda societatii!O societate decazuta,fara valori si principii,sclava banului si a...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2604 secunde