Cum puteți beneficia gratuit de formare profesională

636

Articole de la același autor

Persoanele care doresc să învețe și alte meserii sau să se perfecționeze în meseria pe care o au deja fără să plătească nimic trebuie să îndeplinească câteva condiții.
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează că pot beneficia, în mod gratuit, de servicii de formare profesională șomerii, absolvenții, refugiații, străinii care au lucrat în România, dar și persoanele care nu au putut ocupa un loc de muncă după repatriere sau detenție. De asemenea, cursurile de formare profesională nu costă nimic nici pentru cei care desfășoară activități în mediul rural și nu realizează venituri lunare sau câștigă mai puțin decât valoarea indicatorului social de referință în vigoare și sunt înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă.
Mai mult, în anumite situații, și persoanele angajate pot beneficia gratuit de formare profesională dacă au acordul angajatorului sau dacă acesta le solicită astfel de cursuri. Prin urmare, se pot perfecționa angajații care au reluat activitatea ca urmare a încetării concediului pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, cei care au reluat activitatea după ce au terminat armata, dar și persoanele care au revenit la muncă după ce și-au recuperat capacitatea de muncă în urma pensionării pentru invaliditate.
Aceste prevederi se aplică, însă, numai în cazul în care cererea este formulată în termen de 12 luni de la data reluării activității persoanelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4042 secunde