Bacalaureatul 2012, sub semnul dezastrului?

2179
24
Bacalaureatul 2012, sub semnul dezastrului? - fotoconferinta06072012-1341596910.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 6 iulie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a Bacalaureatului 2012. Primele concluzii oferite de inspectorul general din Ministerul Educației, prof. Niculae Cristea, evidențiază o situație nu tocmai îmbucurătoare, acesta afirmând că la matematică se așteaptă rezultate foarte slabe.
La limba română, în urma corec-tării lucrărilor a reieșit un procent de note peste 5 de 70%. Dar cum nota minimă de promovare a Bacalaurea-tului este 6, nu se poate trage o concluzie vizavi de verdictul final.
Duminică, 8 iulie, în jurul prânzului vom afla primele rezultate, întrucât Ministerul Educației a solicitat ca până în ora 16 a aceleiași zile toate comisiile județene să raporteze statisticile cu privire la promova-bilitate.
Cu cei cinci eliminați de la proba scrisă la alegere a profilului sau specializării - care au provenit de la Grup Școlar Energetic Cernavodă, Grup Școlar "Ioan Podaru" Ovidiu, Liceul Teoretic "Decebal" și Colegiul Tehnic de Marină "Al. I Cuza" (2) - sesiunea s-a încheiat cu 17 eliminați, care nu vor mai putea susține examenele timp de două sesiuni.
Printre aceștia se numără și un elev al Liceului Internațional de Informatică, Dragoș Gabriel Magiaru, care, eliminat fiind pentru că a fost prins cu copiuțe, a dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean Constanța, susținând că a fost forțat să semneze procesul-verbal de constatare a contravenției. Pe data de 5 iulie, pe rolul instanțelor constănțene au fost înregistrate două dosare, în care elevul amintit a dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean, mai exact comisia de examen de la Centrul de examinare nr. 5 (Colegiul Tehnic Energetic Constanța). Obiectul primului dosar este anularea actului administrativ, iar în cel de-al doilea - suspendare executare act administrativ. Vineri, prof. Răducu Popescu, inspector general, declara cităm: "Nu am fost înștiințat de acest lucru".
Același "general" declara că în urma organizării acestei prime sesiuni de Bacalaureat în noua sa calitate a ajuns la concluzia că sunt foarte multe cadre didactice capabile, dar care au fost marginalizate de un sistem clientelar, care nu le-a permis să acceadă pe anumite funcții sau grupuri de lucru. De asemenea, cu același prilej, Bacalaureatul, a constatat numeroase situații neîncadrate în Metodologia de organizare, ceea ce dovedește că aceasta nu este completă.



Comentează știrea

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

qwerty
7 iulie 2012
cianura de dimineata

Nastase a ales sa se sinucida cu un pistol,eu am ales sa ma sinucid cu ziarul.In loc sa se ocupe de scoala, "generalul" face politica. Nu cunosc situatia de acolo si nici nu ma intereseaza mai mult,dar cand aud de "sistemul clientelar" si de " greaua mostenire" imi vine sa ma sinucid.Va las,cred ca a venit salvarea.Nevasta,da-mi fularul ala rosu ca groparii Romaniei ma verifica la "sistemul clientelar"

Copiuță
7 iulie 2012
Fii atentă!

Violeto, pe capul tău și al măti să cadă toate blestemele de mai sus. Puneți mâna pe carte, voi și nenorociții ăia la care le luați apărarea, hoți de mici,trândavi, proști, care-și imaginează că pot trăi din furt! Facultate zici ? Poate "facultatea" de la Poarta Albă în ceea ce-l privește pe cretinul ăla care nici măcar să copieze nu-i în stare, iar pentru tine un salon la Bălăceanca, dilio!

Haniibal
7 iulie 2012
Sa ne vaicarim

Sa fim realisti.Situatia nu este noua.In perioada interbelica,incepand cu anul 1921 si pana in 1936 (cf.datelor statistice) 76,4 dintre elevi urmau studii teoretice si 23,6% studii practice,in timp ce in Occident proportia era inversa.In invatamantul secundar romanesc,doar cca 10% au terminat cursurile.Dupa introducerea bacalaureatului,media celor reusiti a fost sub 50%.Situatia,cu exceptia perioadei comuniste,se repeta si se va mentine atata timp cat cetatenii si elevii nu vor intelege ca scoala secundara,diplomele de bacalaureat, obliga statul sa le asigure existenta,si sub presiunea politicienilor,a partidelor,statul a creat o pletora de functionari care parazitau statul.Pregatirea secundara(liceala)iti da cultura nu o profesie.In consecinta,astazi,suportam efectele politicianistilor care au facut din invatamantul romanesc o fabrica de diplome,incepand cu diploma de bacalaureat, universitare,de masterat si doctorat. Ce-i de facut? Nimic,atata timp cat invatamantul este la mana partidelor si a ministrilor incompetenti,a unui corp didactic obedient,prost platit si a unor cetateni care vor sa traiasca asa cum spunea Kogalniceanu in Parlament la vremea sa : romanul merge cu bugetul toata viata.Se naste bursier,traieste ca functionar si moare ca pensionar.Ei,bine,se pare ca nu mai tine.Copii talentati sa se dedice studiilor universitare,avand in acelasi timp si posibilitatea de a-si castiga existenta dintr-o profesie potrivita,iar cei fara aplicare pentru studii inalte sa invete meserie.Era sa uit si sa nu pomenesc nimic despre coruptie.Ea se invata din primele clase primare Si la urma urmei de ce sa mai inveti si sa muncesti cand poti ajunge politician si premier furand munca altora.Vorbind despre scoala Arghezi scria:" Sa te faci om politic,omulet politic,lichea politica,ganganie politica.Cel din urma politician bate cu o suta de lungimi pe cel mai destoinic dintre carturari,industriasi,negustori si muncitori....Starpitura se face persohagiu.Clientul prezumtiv al Codului Penal e legiuitor si paznic al drepturilor si datoriilor obstesti".

violeta
7 iulie 2012
raspuns pt.comentariul nr 3

Se vede clar ca este un papagal si un gunoi al societatii cel cu comentariul nr 3 ( comentariul fiind deja marcat ca fiind necorespunzator...) se vede clar ca nu a trecut deloc prin scoala...poate prin scoala de la Poarta Alba pe care o aminteste el in comentariu...Sictir mai pleava societatii care ai scris la comentariul nr 3...

DORINA
7 iulie 2012
SOLICITARE NEREZOLVATA

Va trimit acest mesaj deoarece in urma sesizarilor facute la Ministerul Educatiei cu privire la examenul de Bacalaureat de la Liceul Teoretic Mihail Kogalniceanu, comuna Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta, nu s-a luat nici o masura. Am sunat de trei ori la numarul de telefon alocat cauzelor de frauda de la acest examen spunand de fiecare data ca la acest liceu se copiaza si nimeni nu face nimic. De ce sa nu copiem toti ci doar unii care sunt nepoti de primar? Cu doua saptamani inainte de examenele scrise se face subcomisie de examen la Kogalniceanu sub pretextul ca nu sunt locuri suficiente la Ovidiu. La proba de Limba si Literatura Romana in anumite sali se copiaza, la proba de matematica sunt dictate subiectele de supraveghetori..subiecte venite din exteriorul liceului sau chiar din liceu...si toate astea in fata camerelor. La ce bun aceste camere? Aaaa...sa inregistram cum unii elevi copiaza si altii nu. La romana: Bobarnac Madalina, Stoica Laura, la romana: Bozdog, Stoica Laura, Stoica George...si pentru ce...pentru ca doar au pe cineva in functia de primar si a fost aranjat totul pentru ei? De ce nu se ia nici o masura de la minister in urma sesizarilor? Doar sunt 22 de oameni in corpul de control. Sunt inregistrari video. Dar ascundem totul pentru ca nimeni nu vrea sa isi piarda scaunul doar pentru ca se pune contra partidului. Asa cum copiaza unii vreau sa copieze si copilul meu. Nu este copil de primar dar asa cum toti cei care patru ani au dormit prin banci si acum vor trece examenul asa vreau sa treaca si al meu. Sunt foarte curioasa daca in urma acestui mesaj se vor lua masuri si cine va avea curajul sa faca dreptate...sunt destule persoane implicate in aceasta frauda..insa cu directive clare....

ion
7 iulie 2012
Nu merita sa piarda 1 an de zile acel elev...

Sunt de acord cu d-na Violeta pt. ca la prima abatere ar fi fost normal sa se dea un avertisment eliminarea din examenul respectiv dar sa-i dea posibilitatea sa dea elevul examenul in toamna, nu sa piarda 1 an de zilept. ca orice elev greseste si toti la randul nostru am gresit cand am fost elevi nu-i nimeni perfect in afara de DUMNEZEU...

victor
7 iulie 2012
greseala se pedepseste

cum sa piarda un an.. lasa ca mai exista o sesiune si in toamna si numai pierde nici un an

Mariana
7 iulie 2012
Toti avem copii si ar trebui sa nu-i punem la zid de la prima abatere...

Un elev eliminat dintr-un examen in mod sigur nu va mai copia la urmatorul examen...deci si eu sunt de acord cu d-nul Ion si cu d-na Violeta care mentioneaza ca orice om greseste cum si noi gresim in fata Lui DUMNEZEU ...deci ecel elev putea sa fie sanctionat cu eliminarea din examen dar sa i se accepte urmatorul examen pt ca sigur nu va mai copia...Nu sunt deloc de acord cu eliminarea pentru 1 an de zile ...Nu merita pus la zid de la prima abatere...!

Un ciititor
7 iulie 2012
Mă mir!

Opinia mea este că se operează discreționar în ceea ce privește selectarea mesajelor pe tema articolului de mai sus: o "VIOLETA" varsă un potop de ură și torent de blesteme asupra profesoarei care și-a făcut datoria și a eliminat un elev prins copiid, "Nu ar mai rabda-o DUMNEZEU pe idioata aia de profesoara care l-a eliminat pe acel elev Dragos Gabriel M, "manca-o-arcancerul de nenorocita ", profa schizofrenica, nu i-ar mai muri multi inainte la asa vipera...!, fapt care dovedește și după părerea mea că" Violeta" e bolnavă de ură și o astfel de individă se constituie într-un adevărat pericol public, motiv pentru care ar trebui izolată într-un stabiliment adecvat, eventual la Bălăceanca, unde poate fi cazată gratuit și primi un tratament adecvat. Că nu a făcut un puseu de nervi în urma eliminării acelui elev care a săvârșit o infracțiune, la urma urmei, o dovedește și modul în care înțelege "să dialogheze" cu cei care nu-i împărtășesc opiniile (vezi comentariul 5): "papagal si un gunoi al societatii, Sictir mai pleava societatii, etc). Pentru aceste motive consider că mai curând comentariile acestei dudui , repet încinse de ură și de vipia soarelui dobrogean ar trebui respinse ca neadecvate. Bună seara tuturor iar Violetei, multă sănătate pentru că are nevoie, evident!

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7274 secunde